El soroll que fan les paraules


  • Comparteix:

nacho.ferrer

Nacho Ferrer


Publicat: el 14/jun/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'empatia és un valor a la baixa de sempre. A Sant Cugat tampoc no en gaudim però hi ha qui li troba justificació (positiva), i el soroll n'és una batalla.

Els sorolls en general són de molts tipus: insistents, puntuals, massius, etc., però sobretot tenen un volum. Molt o poc. Sempre en tindran. Sempre en tenen. I tenen també la característica que alguna cosa els genera, i de coses el món en va ple. I sembla que abans que un control sobre el soroll el més important és tenir un control sobre les coses que en fan. O almenys així ho demostra el fet que per fer un ús públic dels espais de Sant Cugat el factor de control sigui sempre el soroll.

És molt fàcil presentar-se a una reunió ciutadana a bramar, amb les paraules més senzilles i el to més repausat, arguments indiscutibles com ara una llei. És molt probable que no fem res tenint en compte que una llei ens impedeix fer-ho, i que per tant no tingui cap sentit programar cap tipus de reunió amb personal totalment impossibilitat d'una banda i veïns molt ben documentats (molt ben documentats) de l'altra.

Tanquem aquí el debat, llavors. Eliminem l'empatia d'entendre que som un munt que necessitem l'espai del centre en unes condicions i rebutgem qualsevol entesa. Resolem amb un crit violent gens sorollós una conversa que n'hi ha que no volen ni tenir.

NACHO FERRER és codirector de 'NiTrad' de Cugat.cat, casteller, ballador de Mediterrània i bastoners quan pot, exjugador del PHC Sant Cugat, temerari quan el deixen i precari com qualsevol altre



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.