Queixes


  • Comparteix:

nacho.ferrer

Nacho Ferrer


Publicat: el 5/jul/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

És molt fàcil queixar-se. És una evidència real i massa senzilla per obviar-ho. Som un compendi de queixes, un volum rere l'altre de reclamacions que conformen una preciosa enciclopèdia de què no podem fer per múltiples raons. És molt fàcil queixar-se i molt poc reflexionar. Escoltar. Tenir cura de les paraules com si fossin petites joies que cal lluir cada segon.

Passada la Festa Major, em queda un buit dins el cos, unes ganes de més bastant fortes. Després de la diada castellera d'ahir el buit és ple de ràbia, a més. Ràbia i orgull, però això és una altra batalla. Ara em queda un regust molt maco de tot el que he viscut aquesta Festa Major. A la plaça d'Octavià, a les Alternatives, al Desplaça. A tot arreu m'hi he trobat gent, a tot arreu m'hi han saludat. A tot arreu hi he pogut conèixer gent. L'exclusió és una decisió pròpia.

Cert és que la nostra manera de fer, la de les entitats de cultura, no és professional, no som molt conscients del que costa des de la banda consistorial organitzar un sarau aital com la Festa Major ni controlar les altres 500 activitats que es fan durant l'any. Hi ha moltes coses que no fem bé. A vegades, comunicar-nos sense explicar-nos és una d'aquestes errades que cometem. Tenim un melic força gros i ens encanta fer-hi cercles amb el dit mentre en repassem les seves múltiples deformacions. És molt agradable de fer.

També és cert que el que ho fem ho fem perquè ens agrada, i sabem que potser no és el que més agrada, que no es comparteix per tota la ciutat. Però crec que no som gens menyspreables tenint en compte que pel cap baix podem arribar a mobilitzar cada setmana 5.000 persones de forma totalment VOLUNTÀRIA. Entendre que som teixit no és dir que som EL teixit. Si reclamem segons què és perquè hi ha uns motius.

Qui vulgui etzibar-nos, senyor Casajoana, que som els nens mimats de l'Ajuntament, que ens ho vingui a explicar a una de les infinites hores que destinem a crear i mantenir la cultura popular que molta gent s'apropia quan van maldades. Estarem encantats de sentir i escoltar què no fem bé, què hem de millorar, què més hem de fer dins les nostres reunions, planificacions i reflexions. Si volem etzibar-nos retrets fem-ho com ens civilitzats i plantem-nos costat a costat, mai cara a cara, i construïm després les relacions que ens han de permetre a tots plegats gaudir de la nostra ciutat.

NACHO FERRER és codirector de 'NiTrad' de Cugat.cat, casteller, ballador de Mediterrània i bastoners quan pot, exjugador del PHC Sant Cugat, temerari quan el deixen i precari com qualsevol altre



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.