Pressuquè particicom


  • Comparteix:

nacho.ferrer

Nacho Ferrer


Publicat: el 25/oct/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

És comú i tot i així és meritori que en una ciutat de la conurbació de Barcelona puguem fer un pressupost participatiu on els recursos que disposem com a ajuntament els puguem destinar de la forma que la ciutadania decidim que sigui millor. És fantàstic.

És, però, tan fantàstic com estrany. De les dues propostes que més m'he mirat (hotel d'entitats i espai polivalent per joves) no me'n queden clares les disposicions, ni només els plantejaments. De fet, ni tan sols els motius, ni les necessitats. No queda clar cap a qui va, qui gestionarà res, qui en podrà fer ús, i, sobretot, per què són propostes excloents.

Resulta que si volem una casa per les entitats de la ciutat no podem tenir un espai polivalent per les necessitats dels joves, quan realment les entitats necessitem també de forma urgent un espai tancat polivalent que alliberi la pressió sobre pavellons destinats a altres usos, i els joves un casal autogestionat que permeti una activitat continuada i organitzada pels mateixos usuaris. La idea de diversificar situacions i fent-les totalment paral·leles no ajuda a la concepció d'una ciutat integradora que tant es vol vendre.

Seguim igual: política participativa així mig-mig que no faci molta fressa ni porti massa feina que ves no fos cas que haguéssim de fer res de veres.

NACHO FERRER és codirector de 'NiTrad' de Cugat.cat, casteller, ballador de Mediterrània i bastoners quan pot, exjugador del PHC Sant Cugat, temerari quan el deixen i precari com qualsevol altre



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.