Quan tres són multitud


  • Comparteix:

damia.calvet

Damià Calvet


Publicat: el 6/feb/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

No anem bé quan en un país per posar les urnes els seus responsables acaben en un judici. No anem bé quan hi ha qui diu que 'nos hemos cargado su sistema sanitario' i no passa res. No anem bé quan la justícia només està pendent de si pengem o no l’estelada a Sant Cugat.

El President Mas i les exconselleres Ortega i Rigau, s’han assegut al banc dels acusats per desobediència i prevaricació i han declarat pel 9N. El 9N, que un podria pensar que la data implicaria un intent de cop d’estat o vés a saber què si per haver-ho fet et jutgen, però no, va ser, és i serà una gran festa de la democràcia, perquè els catalans i catalanes vam poder votar i expressar de la manera més pacífica que existeix, les urnes, què volem ser.

D’aleshores ençà, la maquinària estatal contra Catalunya i el procés s’ha intensificat fins a límits inimaginables, arribant fins i tot al deliri i l’obsessió sense sentit. L’Estat espanyol no entén que el què estem fent va de democràcia, de fet l’Estat espanyol no entén res. No entén res si demana diàleg i el que fa és amenaçar en precintar els col·legis si fem un referèndum. No entén res perquè avui ha assegut al banc dels acusats a tres demòcrates que ens van permetre mostrar com som i què volem ser.

Però avui els tribunals, i sí, l’Estat espanyol també, no només han jutjat el President Mas i les exconselleres Rigau i Ortega, avui ens han jutjat a tots. Han jutjat a la democràcia, a la llibertat d’expressió, a la voluntat política del poble de Catalunya, als voluntaris i voluntàries que van fer possible la jornada, es jutja la il·lusió, la revolta dels somriures, i a totes les persones que vam exercir el nostre dret a votar. I l’Estat espanyol ens menysté i ens amenaça; però no ens rendirem, perquè tenim en les urnes la millor defensa, i perquè tenim la certesa que el #9nsomtots i per això ho tornarem a fer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.