L'aventura de fer tràmits a Valldoreix V2.0


  • Comparteix:

noel.climent

Noel Climent


Publicat: el 30/mar/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Al gener del 2016 em publicaven en aquest mateix espai on em llegiu una columna que duia per títol 'L'aventura de fer tràmits a Valldoreix'. En ella esperonava els convergents president Puig i alcaldessa Conesa per tal que s'arremanguessin i fessin les passes necessàries perquè els valldoreixencs i les valldoreixenques puguem fer les gestions amb l'Ajuntament de Sant Cugat des de l'EMD de Valldoreix. Un any més tard, veient que el més calent era a l'aigüera, des d'ERC-MES hem presentat una moció a Sant Cugat i Valldoreix que va en aquesta línia.

Aquesta proposta que a Valldoreix ha esdevingut institucional, l'hem anomenada 'moció per tal d'assolir la finestra única administrativa'. El text, a part de desplegar aquells preceptes que afecten l'Ajuntament i l'EMD de la llei 39/2015, que regula la relació entre la ciutadania i les administracions, pretén acabar amb els maldecaps propis de la ciutadania valldoreixenca pel fet disposar de dues administracions locals.

És per això que, més enllà de la moció, haurem d'assegurar-nos que aquesta 'finestreta única' es fa efectiva al més aviat possible. Des d'ERC-MES estem convençuts que cal aprofundir en la informatització dels procediments administratius que fem amb les nostres administracions, però també sabem que hem de protegir aquella part de la ciutadania que potser encara no està prou familiaritzada amb les noves tecnologies.

Per tant, haurem d'establir aquells mecanismes d'ajuda al ciutadà per tal que, sigui usuari d'internet o no, pugui fer tots els tràmits des de Valldoreix, si és una persona jove o no tan jove. Estic insinuant amb això que les persones majors de seixanta anys no saben fer servir un ordinador? No pas, però el que sí que dic és que aquelles persones que desconeixen aquests entorns tenen també dret a poder fer tots els tràmits possibles des de Valldoreix, tinguin l'edat que tinguin, i haurem de posar els recursos necessaris per tal que puguin exercir el seu dret a una administració més eficaç.

NOËL CLIMENT és vocal d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.