Pregària de Salomó


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 27/ago/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El creient sempre ha d'actualitzar els ensenyaments de la Bíblia. Alguns passatges ho fan més fàcil. Per exemple: quan Salomó és investit rei es pregunta què pot demanar al Senyor. I la pregària que fa, pot servir de guia per a tothom que tingui responsabilitats.

Comença reconeixent els propis límits: 'Sóc encara un jove que no sé conduir la gent'. I l'aclapara la responsabilitat que se li confia: 'Em trobo enmig d'un poble que ningú no és capaç de comptar de tan nombrós com és'. Per gestionar bé la dificultat no demana ni molts anys de vida, ni riquesa, ni el triomf dels enemics. El que demana és molt més valuós: 'Feu-me la gràcia de saber escoltar, perquè pugui fer justícia al vostre poble i destriar el bé del mal'.

Confessa que sense saber escoltar no es pot governar. 'I al Senyor li va plaure aquesta pregària' i li va prometre que el faria prudent i lúcid. En canvi, el que parla sense haver escoltat es fa inflexible i incapaç de fer concessions i de resoldre conflictes: 'És inútil parlar molt quan es refusa qualsevol concessió. L'altre captarà sempre el no' descriu Goethe. Qui obra d'aquesta manera es situa a l'extrem contrari de la paraula del Mestre: 'Tracteu els altres com voleu que ells us tractin a vosaltres'.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.