Sant Cugat també innova i emprèn


  • Comparteix:

joana.barbany

Joana Barbany


Publicat: el 30/oct/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Malgrat els moments polítics tan transcendentals i únics que estem vivint aquests darrers mesos, el dia a dia a les ciutats segueix. Les prioritats locals com a equip de govern segueixen sent les mateixes. Seguim ferms amb la nostra estratègia centrada en quatre grans àmbits d'actuació: el desenvolupament econòmic, el progrés social, la cultura innovadora i el manteniment del nostre entorn urbà únic.

I el primer eix és precisament el desenvolupament econòmic. És la nostra, almenys la meva, prioritat. Centrem i centrarem tots els esforços disponibles en la dinamització del territori i en l'impuls de l'estructura productiva i en la generació d’ocupació. Les empreses catalanes amb menys de cinc anys d'antiguitat i les de més de 40 anys d'existència tenen un tret característic: són les que més innoven
És per això que a Sant Cugat, fem una clara aposta per la innovació i el coneixement.

Volem estimular la generació d'idees disruptives que aporten les 'start-ups' i altres empreses de nova creació. Volem recolzar la necessitat de transformació i evolució de les empreses més consolidades i volem facilitar els instruments i mecanismes necessaris per incorporar la innovació en el teixit empresarial i comercial.

Ha de ser l'eix central de la seva filosofia, i no són només paraules. Parlem de fets. Aquesta setmana Sant Cugat ha estat el centre de la innovació i l'emprenedoria del Vallès i de Barcelona. Dins el marc paraigües BeBusiness, hem impulsat conjuntament amb la Cambra de Terrassa la novena Jornada d'Emprenedoria. Sota el lema 'Neuromàrqueting i social selling' ha comptat amb més de 500 participants.

Com a ciutat, a més, ens hem sumat aquesta darrera setmana al projecte Newco, una iniciativa d'abast internacional on diferents empreses, 'start-ups' i espais d'innovació de la ciutat que obren les seves portes per tal que les persones que volen conèixer les iniciatives més innovadores de Sant Cugat (persones de l’àmbit de la innovació i l'empresa, estudiants o gent amb recerca de feina) puguin visitar en petits grups aquests espais i conèixer de primera mà el que s'hi fa.

També cal remarcar una nova edició del 'Converses', el sopar tertúlia anual de Sant Cugat Empresarial que enguany s'ha enfocat en un tema molt innovador com és la neurociència aplicada a les vendes.

Les administracions públiques tenim la responsabilitat d'afavorir la innovació. Hem de co-liderar i acompanyar les diferents iniciatives que sorgeixen al territori.

JOANA BARBANY és tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica, Innovació i Govern Obert




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.