Dones, en lila i en majúscules


  • Comparteix:

eva.lafuente

Eva Lafuente


Publicat: el 29/mar/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ser, sentir, saber-se dona, quina gran intensitat emocional. Molta feina per fer, està clar, però també molt territori construït. Som, sentim, ens sabem dones, perquè quan sortim als carrers sota lemes de lluita feminista, i aturem pacíficament el país en el lliure i legítim exercici del nostre dret de vaga, 'Els carrers seran sempre nostres'. Consignes escrites amb lletres de color lila i cridades també amb el nostres companys d'activisme feminista.

Però la lluita és constant, diària, al minut, al segon, en tots els fronts de la nostra vida. Cada ensurt, cada problema, cada dificultat, té una solució que, vista des d'una perspectiva femenina i feminista, ens reafirma com a dona i com a persona. Afrontem en cada moment de la nostra vida les adversitats del camí i en cada acte i determinació que realitzem individualment aportem a la lluita col·lectiva un nou valor.

Dèiem el 8 de març 'Ni un PAS ENRERE' perquè en realitat és créixer o morir, com tot en la vida. I un pas enrere suposaria perdre'ns el respecte cap a nosaltres mateixes, com a persones.

En una època malauradament històrica a Catalunya per la manca de drets fonamentals i de llibertats públiques, i per una aplicació, en frau de llei, de l'article 155, aquesta lluita constant i diària en clau de dona adquireix un nou matís. No en va és femenina la REPÚBLICA. I ella també és netament feminista.

Només podrem vèncer totes i tots el cruel i despietat patriarcat social dels nostres dies si cadascuna de nosaltres lluita per cada dia ser, sentir i saber-se una mica més i més intensament, i si ho fa en clau d'activisme personal, irrenunciable i intransferible.

Des d'aquí, tota la meva admiració per a la Presidenta Carme Forcadell, la Consellera Dolors Bassa, totes dues preses, i per a la Meritxell Serret i la nostra Secretària General d'ERC, Marta Rovira, ambdues a l'exili, com a exponents -en majúscules- de dignitat, democràcia i lluita pacífica per Catalunya, unes dones que em fam sentir molt orgullosa de ser activista d'ERC.

I també tot el meu recolzament per a les 7 companyes de la nostra ciutat investigades per la vaga del 8 de març, i perquè puguin articular les seves defenses amb respecte als seus drets fonamentals i llibertats i gaudeixin les garanties d'un procediment just.

Per totes les dones, per les que no ens sabem el nom, per les que no fem ni un pas enrere i, sobretot, perquè no estem soles.

Dones, en lila i en majúscules.

EVA LAFUENTE és vocal d'ERC-MES al consell de barri de Mira-sol



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.