La gent de Sant Cugat no viu d'esquena a l'actualitat


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 18/oct/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El ple no és un ecosistema al marge del que passa al carrer, al contrari, allà hi som representant les persones de Sant Cugat i els santcugatencs i santcugatenques no viuen d'esquena a l'actualitat. Per això al ple no només s'hi ha de poder parlar de tot, sinó que s'hi ha de parlar de tot.

El grup municipal de Ciutadans s'ha passat el mandat repetint que un Ajuntament només pot debatre sobre allò que li és estrictament competencial, una obsessió que ha arribat tan lluny que fins i tot es dediquen a comptar els minuts que dediquem a altres temes. De fet, precisament per ser l'administració més propera a la ciutadania, un Ajuntament ha de vetllar per defensar els seus drets, siguin competència seva o siguin d'una altra administració.

Ves per on en aquest ple els de Rivera, que fins ara deien que no havíem de parlar de res que s'escapi de l'àmbit competencial municipal, van presentar una moció que apel·lava a la convivència i al respecte entre la ciutadania. Fet certament cínic venint d'uns experts en generar un clima de crispació i confrontació permanent arreu i d'envoltar-se en les seves manifestacions de gent vinculada a l'extrema dreta que sovint protagonitzen accions violentes i vandàliques.

També el PP va reclamar via moció que en l'espai públic es garanteixi la concòrdia i la convivència, mentre que el PSC va apel·lar al diàleg, això sí, dins el marc legal de l'Estatut i de la Constitució. El PDeCAT i el nostre grup, per altra banda, vam voler rememorar el primer aniversari de l'1 d'octubre. I enmig de totes aquestes declaracions d'intencions, ICV ens va retreure falta de sensatesa als grups municipals que decidim debatre, en la seu de la sobirania local, sobre la situació política actual. Està clar que això obliga a posicionar-se i, per tant, l'ambigüitat complica els posicionaments.

En qualsevol cas, després de debatre tant com vam voler i d'expressar-nos lliurement com no podria ser d'una altra manera sobre tot això que he esmentat, també vam ser capaços de tirar endavant dues propostes del nostre grup municipal. Una on sol·licitàvem que els patis de les escoles i instituts es puguin posar al servei de la comunitat fora de l'horari lectiu, com a recurs de dinamització social i territorial. I per una altra banda implementar la Història Clínica i Social Compartida perquè els professionals sanitaris i dels serveis socials puguin tenir accés conjuntament a tota la informació necessària per atendre les persones de forma integral, ja que la salut és un dels principals símptomes de les desigualtats socials.

Aprofito per animar la gent a seguir el ple mensual de l'Ajuntament de Sant Cugat on el grup municipal d'ERC-MES sempre hi ha parlat i hi continuarà parlant de tot.

MIREIA INGLA és portaveu d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.