Digues la teva! Zona de Baixes Emissions


  • Comparteix:

cristina.paraira

Cristina Paraira


Publicat: el 28/oct/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En el marc de preservar la qualitat de l'aire de les ciutats de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, en el mandat anterior, l'Ajuntament de Sant Cugat va definir una àrea de protecció anomenada Zona de Baixes Emissions que pretén garantir la qualitat de l'aire que respirem en aquelles zones on la mobilitat té una afectació directa sobre les emissions. Per tal de posar en marxa la preservació de la Zona de Baixes Emissions el nou govern de la ciutat ERC-PSC-CUP ha de redactar una ordenança que tot just comença ara la seva tramitació.

La nova ordenança regularà la circulació dels vehicles més contaminants, els que no tenen les etiquetes ambientals, dins la Zona de Baixes Emissions. Tenim fins a l'11 de novembre per participar a través de la plataforma Decidim.santcugat.cat. Tothom pot participar aportant tot allò que consideri per poder enriquir-la. Tal com ens van dir a la Taula de Mobilitat aquesta ordenança afectarà uns 8.000 vehicles dels més de 50.000 de la nostra ciutat. Les ordenances participades per una ciutadania involucrada i amb ganes de formar part del procés de presa de decisions són molt més fàcils d'implementar, més útils i més acceptades a l'hora d'implementar-les. És el cas de la nova ordenança reguladora de la Zona de Baixes emissions que aquesta participació és especialment necessària i positiva perquè afectarà a tots els ciutadans de Sant Cugat no només a aquells que habiten dintre de la zona de protecció. Tots respirem el mateix aire i tots hauríem d'estar igual d'implicats en la millora d'aquest. El futur de la nova ordenança està a les nostres mans.

Cristina Paraira és regidora de Junts per Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.