Dia Internacional de la Dona


  • Comparteix:

pepe.garcia

Pepe García


Publicat: el 6/mar/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Igualtat, l'he pronunciat i escrit infinitat de vegades, i no em cansaré d'escriure-la. La igualtat entre els éssers humans, avui en dia no és una realitat, ni races, ni ideologies, ni gèneres... és un camí llarg, on s'avança molt lentament.

Les dones, i més les dones que tenen diversitat funcional, que han de lluitar cada dia en contra de la discriminació, per la pròpia discapacitat, contra la violència de gènere, contra les desigualtats i barreres arquitectòniques. L'accessibilitat ens afecta a tothom, i per a les persones amb diversitat funcional, és encara més necessari i imprescindible la supressió de totes les barreres que es troben en la vida diària.

Una lluita també en contra de qui estan obstinats en discriminar, per veure a altres persones diferents, sense voler entendre, les diferents i belles diversitats existents en cada persona.

Una lluita per conscienciar la ciutadania sobre els drets inalienables que tot el món té al néixer, on les injustícies socials en molts països perviuen en forma de xacra perpetuada.

Discriminades per tenir discapacitat, i per ser dona, que en moltes parts del món encara continuen vivint amb aquest estigma. En el nostre país els drets i les desigualtats cada cop es redueixen més, sobretot a l'àmbit laboral, en la conciliació familiar i personal, gràcies a la protecció i defensa que el propi estat de dret i les seves lleis exerceixen per protegir als mes vulnerables de la nostra societat, però això continua sent insuficient per a la resta de dones amb diversitat funcional que estan patint aquesta doble discriminació creada per la mateixa societat, dona i discapacitat.

Tot i això, la mateixa societat ha aconseguit avenços, ja no es parla exclusivament d'ajudes assistencials a la persona amb discapacitat, confonent discapacitat amb malaltia, que en molts casos pot produir i generar una discapacitat, o el que és el mateix, les seqüeles que poder ser l'origen d'una malaltia. Cas contrari a tenir una discapacitat que en cap cas, no pot produir una malaltia que tingui a veure amb la mateixa discapacitat.

Tímids i lents avenços en els que s'ha aconseguit desterrar apel·latius com el de dir minusvàlid, pel reconeixement i el dret a la dignitat com ciutadanes, tot i que aquests drets, continuïn batallant-se en lluites diàries en tots els àmbits de la societat, on el feminisme ha estat la punta de llança fonamentalment junt a partits polítics, agents socials, associacions de tot tipus per millorar les polítiques reals i efectives de la igualtat, fins que arribi un dia que no faci falta parlar d'igualtats i mateixos drets entre les persones.

De la meva consideració, a totes les dones que lluiten i estan combatent diàriament contra totes les formes de desigualtats, perquè amb totes les seves farses, desil·lusions i somnis trencats aquest continua sent un món bell que s'ha de protegir i conservar.

PEPE GARCÍA, Diversitat Funcional de l'Ajuntament de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.