Els grans també busquen una família!


  • Comparteix:

elisabet.capdevila

Elisabet Capdevila


Publicat: el 19/mar/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Els gatets joves sempre han estat populars i mai no els faltarà una família disposada a adoptar-los. La irresistibilitat de les cries, juntament amb el seu caràcter entranyable i juganer, suposa per a les famílies que busquen una nova companyia una debilitat que no les fa dubtar a l'hora de l'adopció. És per tot això que poques vegades ens plantegem acollir un gat adult, un error que molts solem cometre. Si vols adoptar un gat, no descartis la possibilitat d'oferir casa a un de certa edat; al cap i a la fi, aquesta opció pot arribar a ser molt gratificant per raons que sovint són eclipsades pels gats petits.

Una d'elles és que no t'emportes cap sorpresa amb el gat que decideixes adoptar, ja que aquest ja s'haurà desenvolupat al complert en tots els aspectes. No cal patir per si creixerà molt o per si tindrà un caràcter que no serà adequat per a tu i el teu estil de vida, gràcies a que des d'un principi el podràs conèixer tal i com serà al llarg de la convivència amb la nova família. D'altra banda, és important destacar que, tot i que no perden les ganes de jugar, els gats adults es prenen molt més temps que els joves per descansar. No s'avorreixen tan fàcilment, cosa que implica que passaran més moments en família i no t'hauràs de preocupar tant al sortir de casa o deixar al gat sol.

Totes les possibles comparacions que puguem fer entre els beneficis d'adopcions de cada cas, però, poden no ser suficientment convincents per a tu i per a les teves ganes de veure crèixer un gatet al teu costat. No obstant, si deixem d'enfocar-nos en què ens aniria millor a nosaltres i ens centrem en els beneficis pels gats, la urgència de necessitat d'adopció entre els felins joves i els adults no té punt de comparació. Si ens parem a pensar en el perquè del reduït nombre d'adopcions de gats adults, per tant, ens en adonarem que la resposta és l'egoïsme humà; prioritzem adoptar un gatet que serà petit i maco els primers mesos abans que un adult que probablement ha estat abandonat.

El que realment hauria de motivar a la gent a adoptar un gat (o qualsevol animal) és la intenció de donar-li una oportunitat de tenir una família, que un gat que hagi acabat en adopció probablement per motius gens agradables pugui tornar a ser feliç gràcies a aquells que l'acullen. És per això que demanem que no es tingui tant en compte tot allò que ens agrada i atrau dels gatets joves, sinó que ens plantegem quin gat necessita amb més urgència l'acollida. Al cap i a la fi, tu pots ser l'última oportunitat per a què aquest gat pugui tenir una família on el cuidin i estimin.

ELISABET CAPDEVILA és membre de la PLATAFORMA ANIMALISTA DE SANT CUGAT



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.