1 de maig, Dia Internacional dels Treballadors i Treballadores


  • Comparteix:

pepe.garcia

Pepe García


Publicat: el 1/mai/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El primer de maig cal exigir als nostres governants i a totes les classes socials coses concretes, ja que aquests fets i aquestes paraules tan boniques que disparen al Parlament, al Senat i al Congrés dels Diputats deixin de ser irreals. Pregonen que vivim en democràcia, en un estat de dret. És necessari que es pugui dur a treme a la pràctica real, per trobar la veritable dignitat i tracte d'igualtat. La destrucció del sistema del benestar social encara es pot salvar, malgrat la crisi sanitària i el salvatgisme carnívor dels que roben, dels que maten les nostres lleis més essencials com el dret a l'habitatge, la sanitat, l'educació, el treball i, en definitiva, el dret a viure amb dignitat.

Ja n'hi ha prou del masclisme i violència envers les dones, totes i cadascuna de les que diàriament són discriminades, maltractades, moltes vegades en aquella incultura de la ignorant brutalitat, de tantes diferències i desigualtats que crea de vegades la pròpia societat. I que d'una vegada per totes deixem d'escoltar coses com 'programes i polítiques per a la integració de la dona', que només es queden en simples paraules de campanyes electorals quan 'bullen' les urnes o no són més que una forma de vendre portades i titulars de diaris.

Som les treballadores i els treballadors amb les nostres reivindicacions, com la celebració de l'1 de Maig, els que tenim el deure i l'obligació de fer que els drets socials i les llibertats democràtiques contribueixin, amb justícia i equitat, a una societat més solidària en benefici de tots, dins d'aquest sistema pel qual val la pena lluitar: l'Estat del Benestar Social.

PEPE GARCÍA és secretari general de CCOO a l'Ajuntament de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.