Puja el PSC i baixa l'independentisme a Sant Cugat


  • Comparteix:

pere.soler

Pere Soler


Publicat: el 17/mar/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

No qui més crida i més insulta obté majors resultats en unes eleccions. S'ha pogut comprovar que la temperatura verbal dels partits independentistes contra els socialistes ha traspassat els decibels del respecte i la cridanera veu de la dreta i ultradreta a escalfat els timpans de la tolerància. Però malgrat això, el vencedor de les eleccions del 14F al Parlament de Catalunya, no ha estat altre que el PSC. Els socialistes hem obtingut uns molt bons resultats arreu, augmentant en vots absoluts i percentatge a la vegada que ha crescut l'abstenció. Hem guanyant a Catalunya i també a les grans ciutats de la comarca del Vallès Occidental, com Terrassa i Sabadell, també a Cerdanyola i Rubí i en d'altres indrets. La NO LLEI ELECTORAL, ha tornar a possibilitar uns resultats pervertits pel poc interès en revertir la situació, tothom sap que l'independentisme en sortiria una mica més perjudicat. Però tant se val! Millor anar cap a una Catalunya independent amb un sistema electoral tardo-franquista que no s'ha volgut tocar. Doncs no ha de ser així, tanta valentia i energia per desobeir, no els entra al cap que una societat justa i equitativa comença pels seus principis bàsics d'igualtat representativa.

Si tornem als resultats podem dir que els i les socialistes estem legitimats a presentar-nos a la investidura per presidir la Generalitat, no volem defugir de la nostra responsabilitat, malgrat que l'independentisme ja sembla tenir clar repetir la fórmula que no ha funcionat en la darrera dècada. A Sant Cugat tant sols 217 vots ens han privat de ser segons, hem guanyat alguns barris com ara Can Magí, les Planes, Sant Francesc, o el Monestir i obtingut bons molt bons resultats a col·legis com ara Volpelleres, Arxiu Nacional, el nucli antic i Can Cabassa..., i hem recuperat la confiança, passant a ser tercera força als districtes de la Floresta, Mira-sol i a Valldoreix. La pujada socialista a la ciutat ha estat amb un creixement d'un 7% i de gairebé 1.300 vots absoluts malgrat la davallada en la participació.

Però no tothom pot estar content al municipi, el primer gran damnificat ha estat Ciudadanos amb una pèrdua de gairebé 9.300 vots, castigat per la seva indefinició i la seva erràtica política de suports i de destrucció, i no haver sabut treure rèdit de la victòria electoral del 2017. l'independentisme ha perdut clarament suport també a la nostra ciutat, JxCat i ERC han perdut més de 8.500 vots. De la resta de formacions han seguit la tendència del país. Sabem que un anàlisi comparatiu amb un possible resultat municipal no es pot fer, però ens seguirà donant la tendència electoral dels propers anys, si fos així el consistori de nou tindríem un increment de formacions i moltes amb un sol representant.

Així doncs, la ciutadania ha parlat i vol que les coses canviïn a Catalunya, i ha tornat a fer confiança al PSC, amb la marca de partit seriós i compromès amb el federalisme, amb l'ecologisme, el feminisme i la justícia social, integrat per persones responsables i compromeses. Jo ho diu Salvador Illa "El canvi a Catalunya ja és imparable, abans o després els socialistes tornarem a assolir el comandament del país", amb la voluntat de situar-lo camí de la recuperació econòmica, de la reconstrucció social i per a la batalla de la lluita contra la crisi emocional que ens ha portat la pandèmia.

PERE SOLER és primer secretari del PSC de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.