La pela és la pela


  • Comparteix:

susanna.casta

Susanna Casta


Publicat: el 14/jul/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El passat ple de la junta de Veïns de l'EMD de Valldoreix va representar un punt d'inflexió personal, vaig adonar-me que, amagant el que succeïa diàriament a l'EMD no era la millor opció ni la més correcta, el silenci em feia còmplice de l'actitud del president Josep Puig i per al meu caràcter la situació era inadmissible. Per això, al final de la sessió vaig demanar la paraula per fer una reflexió personal del que penso sobre la situació tan greu que s'està vivint dins de l'EMD i que em provoca un sentiment amarg i molta impotència. Va ser un moment dur i molt delicat, a ningú li agrada deixar en evidència a una altra persona.

Així que les meves paraules al ple van ser una declaració de principis i de cansament. Vaig aprofitar que estem passant per l'equador de la legislatura i tots els governs faran un recull dels projectes d'èxit que han dut a terme, inclòs el govern de l'EMD de Valldoreix que lidera el president Josep Puig, per posar-me més seriosa i fer una denúncia pública.

A mi em van educar per a responsabilitzar-me de la meva feina i que ningú me la fes, donar el millor i guanyar-me honorablememt el sou, sou, no ens oblidem, que en aquest cas surt dels impostos que es recapten dels veïns i veïnes de Valldoreix.

Quan accedeixes a la representació política, ha d'haver un pacte i un compromís entre la gent i tu. Has de donar el millor i amb honestedat intentar fer el necessari per solucionar els problemes dels teus veïns, perquè amb el seu vot han depositat la confiança en la teva persona i has estat escollit, la responsabilitat és molta i molt seriosa.

Partint d'aquesta concepció de la responsabilitat política i laboral, crec que el president Puig no esta complint amb el seu deure i per a mi aquesta és una situació molt greu. Com vaig dir al ple, el president té molta sort de que la situació no se li escapi de les mans i és gràcies al sentit de fidelitat mal entès que tenen els seus companys de govern. Els seus companys dia rere dia el van suplint a les seves tasques, els substitueixen a les reunions amb Sant Cugat, donen les explicacions de les responsabilitats del president a l'oposició i l'acompanyen a les reunions i amb aquest exemples no més els hi explicat un petit recull del que està passant, el que és pitjor és que la seva actitud ens està arrossegant a tots, hi ha una desídia que ens envaeix i que és inadmissible en un gestor polític.

Com diu molts cops el president, ell és l´únic càrrec electe escollit directament, més de 1.500 persones van depositar la seva confiança amb ell i sí, es cert, però si aquest és l'argument que esgrimeix el president, potser l'hauríem d'analitzar amb una perspectiva una mica diferent, la realitat és que ell és doblament responsable a causa del vot directe a la seva persona, així és com hauria d'interpretar-ho i no presumir absurdament d'haver convençut a més de 1.500 ànimes de Valldoreix perquè el votessin.

Jo crec que l'administració més propera a la ciutadania, en aquest cas l'EMD, és també la més útil, però aquesta utilitat s'està perdent gràcies a l'actitud del president.

I si això fos un Ajuntament, les coses es podrien solucionar, però amb un sistema d'elecció directa tan anacrònic com el que s'utilitza a una Entitat Descentralitzada és impossible i, per aquesta causa, hem de carregar amb un president ineficaç i indiferent a les necessitats de la vila.

Sr. President, com li vaig dir al ple, jo l'únic que li demano és que canviï la seva actitud i si no vol o no pot que marxi cap a casa i els i ens deixi treballar tranquils.

Aquest article el vaig escriure tot acabant el ple de juny, ara preparant el ple de juliol hem vist a l'ordre del dia que el president Puig presenta un acord de ple per apujar-se el sou. No ho entenc, segueix amb la mateixa actitud, una inacció dolorosa i si intenta gestionar, la ineficàcia és aclaparadora, però sorprenentment ell pensa que ha d'apujar-se el sou. Però que li passa pel cap? em pregunto "ojiplática". Viu en una realitat alternativa? No veu que tota la seva feina se l'estan fent els seus companys de govern? Amb quin vot vol aconseguir apujar-se el sou, amb els del PSC, ERC i la Cup no, això ho sé segur, serà amb el del representant de Ciutadans? Hi haurà un pacte contra natura de Junts i Ciudadanos? I tot per diners? Després d'això veurem un pacte entre el Sr. Puigdemont i el Sr. Carrizosa? Valldoreix és el principi del final? La resposta a aquesta situació surrealista la tindrem dijous vinent, esperem amb molta curiositat el desenllaç de la trama valldoreixenca.

SUSANNA CASTA és vocal del PSC a l'EMD de Valldoreix



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.