El voto loco


  • Comparteix:

susanna.casta

Susanna Casta


Publicat: el 6/oct/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El concepte de l'ús de la política com una eina de representació per gestionar la democràcia pot tenir diverses i múltiples visions segons les creences de cadascú, però el que ha de ser sempre és eficaç per als ciutadans, fins i tot a l'oposició hem de ser d'utilitat per treballar per les necessitats, peticions i urgències de les persones. De les persones, he dit, que no del govern de torn. Naturalment la ideologia marca el que volem fer, però al final el que compte és, com he dit abans, les necessitats de la majoria de la població.

Per això, per a mi és incomprensible que un partit com Ciudadanos a l'EMD de Valldoreix, faci ús del seu vot sempre afavorint les polítiques del Govern del Sr. Puig. Ja ens tenen molt acostumats a tenir poc criteri sobre els punts a debatre al plenari, fen ús d'una abstenció continuada, l'abstenció, no ho oblidem, és aquella sortida fàcil quant no vols "mullar-te" o tens poca idea del que s'està debatent. L'abstenció és el mateix que dir "no sé, no contesto", i és contrari al que jo crec que ha de ser, els representants polítics hem de saber i hem de contestar i si ens abstenim ho hem d'explicar amb claredat. No val una abstenció a "lo loco" sense argumentar-la, és necessari que el sentit del nostre vot s'expliqui, és important que les persones ens entenguin i sé que no és fàcil.

Un cop dit això, tan poc l'interessa a Ciudadanos el que vol una bona part del veïnat de Valldoreix? Està en contra de què la ciutadania participi dels projectes de la Vila? Davant d'una petició claríssima dels representants culturals de Valldoreix, l'únic que fa és donar-los l'esquena? O fer una petició simplista i demanar una promesa al Govern del Sr. Puig per que convoqui la participació ciutadana pel replantejament de la nova Centralitat? Una promesa que no van fer, clar, com l'han de fer si ja havien aconseguit la seva abstenció. Una sola abstenció de qualsevol membre de l'oposició al ple de la Junta de Veïns de Valldoreix significa que entra en joc el vot de qualitat del President, que automàticament els hi dona una majoria per posar en pràctica els seus projectes.

Així que, quina iniciativa o projecte ha posat sobre la taula Ciudadanos a Valldoreix per pagar-la amb tanta abstenció?

I no oblidem que la Nova Centralitat és un projecte que balla des de fa 20 anys, 20 anys, no dos ni tres com va dir al plenari, 20 o sigui que de nova no en té res.

SUSANNA CASTA és vocal del PSC a l'EMD de Valldoreix



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.