Un nou model policial


  • Comparteix:

francesc.carol

Francesc Carol

Regidor d'ERC-MES


Publicat: el 9/nov/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Si hi ha una preocupació bàsica per part de la ciutadania, a més de la feina, la neteja i la mobilitat, és la seguretat. Tant és la ideologia, una bona sensació de seguretat és bàsica per a la tranquil·litat de les persones. Una preocupació que no coneix de diferències ideològiques, però que sí pot ser abordada de manera diferent segons la tendència política.

Així, per part de les esquerres és possible fer un discurs de seguretat que tingui un alt grau d'eficiència en el control dels delictes juntament amb una defensa dels valors i principis progressistes.

Per un cantó, una eficiència dirigida a reduir el nombre de delictes i augmentar la sensació de seguretat entre la ciutadania. Amb un augment dels efectius policials, però també posant la tecnologia al servei dels cossos de seguretat i dels ciutadans i ciutadanes. Una tecnologia que busqui aquesta eficiència amb la mínima invasivitat en l'esfera privada de la ciutadania. Càmeres intel·ligents que obtinguin les dades necessàries per actuar contra els fets delictius, però respectant al màxim la privacitat. Posant els nous avanços tecnològics, com les 'apps' de seguretat, a l'abast dels ciutadans i ciutadanes.

Per un altre cantó la defensa dels valors de les esquerres amb una policia propera i on es potenciïn seccions dedicades a la defensa del medi ambient i el benestar animal, la lluita contra la discriminació i els delictes d'odi contra qualsevol col·lectiu, contra la violència masclista o altres xacres del nostre sistema. Seccions dotades d'agents formats en aquestes temàtiques i amb els mitjans més moderns per poder dur a terme la seva tasca.

Una policia que també ha de predicar amb l'exemple. Amb la feminització del cos incloent més dones agents. I apostant per una formació continuada que mantingui a la nostra policia plenament capacitada per a qualsevol situació.

Aquesta és l'aposta que des d'Esquerra fem per a la nostra seguretat. On l'eficiència no ha d'estar enfrontada amb la proximitat i els valors socials i personals. Una aposta per un nou model de policia. Una policia del segle XXI.

FRANCESC CAROL és regidor d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.