L'Actitud


  • Comparteix:

nuria.fernandez

Núria Fernández

Regidora de Junts per Sant Cugat


Publicat: el 31/oct/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Al llarg de la nostra vida, qui més o qui menys hem conegut persones que es creuen perfectes en tots o en alguns àmbits de la seva vida política, social, laboral, familiar, etc. Gent que 'sembla' segura de si mateixa, que es considera 'perfecte' i no s'adona o no vol o no pot veure pel seu tarannà supremacista, el seu menyspreu cap a les altres persones que ell o ella considera inferiors.

Els que venim de la ciència tenim com a tret característic que no ens creiem directament el que ens diuen. Ho hem de comparar, analitzar i si pot ser experimentar i així ho acabem entenent i aprenent. Som crítics de mena.

En aquests tres anys i quatre mesos que he estat en política he conegut molts tipus de persones, gent que no crec que hagués contactat abans mai a causa de la meva professió o pels cercles de gent per la qual em movia normalment.

He pogut constatar que l'actitud prèvia a qualsevol situació determina com responem a dita situació. Quan et diuen que una cosa és difícil i no ho aconseguiràs, i t'ho acabes creient, segur que no ho aconsegueixes. Si en canvi penses "ja poden dir el que vulguin que aquesta és la meva fita i jo sé que ho puc aconseguir", pot ser que trigui més o menys, però si la postura és d'anar endavant, tens gran part guanyada.

En aquesta vida els coneixements són importants perquè sumen. Les habilitats, la voluntat, l'ordre i la constància sumen. Ara bé, el que multiplica és l'actitud. Amb una actitud positiva, oberta i generosa l'èxit es segur.

Si pensem en la nostra etapa escolar i ens pregunten "qui va ser el teu professor preferit" no diem que era el de tal assignatura perquè era el que més en sabia, sinó que diem "m'agradava aquell professor per la seva manera de ser". A la feina passa el mateix, tenim un cap que ens agrada més o menys pel seu tarannà, per la seva forma d'escoltar, com et fa partícip de les decisions i els projectes, com t'ajuda a fer la teva feina... Perquè una persona intel·ligent sap que un bon equip és fonamental. Un líder t'ajuda, delega, et dona eines perquè facis tu la feina, amb les teves aportacions, amb els teus punts de vista que potser són diferents al seu, però que sap que l'important és sumar i que tots els punts de vista son vàlids.

A la política passa igual. L'actitud ho és tot. Hi ha polítics que només s'escolten a ells mateixos i que demoren el seu equip perquè "ells tenen la raó total" o no escolten als seus contrincants polítics perquè "ells estan a dalt" i la resta estem a baix.

En canvi hi ha persones que deixen petjada per la seva manera de ser, compromeses, son com aquell professor que et va ajudar a escollir un camí perquè amb la seva personalitat, amb la seva voluntat et va obrir noves portes.

Amb tot això vull dir..... gràcies Carmela.

NÚRIA FERNÁNDEZ és regidora de Junts per Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.