Aquestes novetats no són benvingudes


  • Comparteix:

andrea.xaxo

Andrea Xaxo

Membre de la Plataforma Animalista de Sant Cugat


Publicat: el 3/nov/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa uns dies, amb el mòbil a la mà, mirant sense veure, em va aparèixer un missatge que em va cridar l'atenció; es tractava de la petició d'una d'aquestes plataformes de recollida de signatures per causes solidàries, i apareixia un vídeo on una activista ambiental explicava les raons per les quals defensava aquesta en concret.

Sembla ser que una gran empresa planeja instal·lar a les Illes Canàries una macro granja de cria de pops.

Actualment existeixen nombroses granges d'aqüicultura on es crien peixos per al nostre consum; aquests animals sovint són carnívors, el que implica que alhora, sigui necessari criar milers d'altres individus per alimentar-los. A més de l'evident maltractament i explotació als que se sotmet els animals, aquesta pràctica implica un greuge ecològic gravíssim.

Si fins ara no han existit piscifactories de pops ha estat, en gran mesura, per la complexitat de la seva cria: considerats com l'invertebrat més intel·ligent, nombrosos estudis (entre ells, de la Universitat de Cambridge), proven la seva capacitat intel·lectua. Tenen un sistema nerviós complex, són capaços de resoldre problemes i d'utilitzar eines per protegir-se, així com de cooperar amb altres espècies a l'hora de caçar, entre moltes d'altres capacitats.

Partint de la base de que qualsevol mena d'explotació animal és rebutjable i comporta una problemàtica ètica (a més d'ambiental i ecològica), ho és encara més quan se centra en espècies sobre les que s'ha demostrat científicament la seva intel·ligència i complexitat a nivell cognitiu, així com la seva capacitat de sentir, i de patir.

Evidentment he signat la petició de prohibició de la seva instal·lació, però també és clar que amb això no n'hi ha prou, ni de bon tros. Si bé aquestes plataformes et fan sentir que formes part del canvi, la veritat és que cal ser-ho de forma molt més activa, per tal de poder avançar, encara que sigui a petites passes.

Com a ciutadans i com a consumidors, és a les nostres mans la decisió de seguir permetent aquesta mena de macro explotacions, d'impedir que a la nostra societat se segueixi normalitzant la cria massiva en condicions deplorables, el maltractament i el sacrifici de centenars de milers d'animals, que l'únic que desitgen, és viure en pau.

Signem, i actuem.

ANDREA XAXO és membre de la Plataforma Animalista de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.