Humilitat o irresponsabilitat al consistori de Sant Cugat?


  • Comparteix:

mayte.perez

Mayte Pérez

Alcaldable del PDeCAT


Publicat: el 25/feb/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'actual alcaldessa de Sant Cugat, encapçalant el tripartit conformat per ERC, el PSC i la CUP, va declarar fa unes setmanes que si durant el seu mandat no hi havia hagut mai un pressupost aprovat abans d'acabar l'any, era perquè ho podien haver fet millor. Literalment va dir 'ho haguéssim pogut fer millor'.

Aquestes declaracions són, si més no, unes declaracions sorprenents i greus. I ho són per tres motius.

Per fer un símil, tots els que hem tingut empresa o en tenim, o bé treballem en una empresa, sabem que el pressupost és l'eina bàsica per poder executar els projectes que vols dur a terme per tal de fer que el client quedi satisfet i l'empresa pugui ser viable. Si aquesta tasca és responsabilitat teva i no ets capaç de dur-la a terme, com a assalariat d'una empresa no et mantindran com responsable d'aquesta funció, i com a propietari portes la teva pròpia empresa a risc de fallida. En un entorn públic els clients són els ciutadans i usuaris dels serveis del municipi, i l'empresa és el propi municipi.

El segon dels motius és perquè es tracta d'un fet reiteratiu. No ha passat una o dues o tres vegades, sinó que aquest any 2023 es tornarà a repetir per quarta vegada, segons ja ha avançat el consistori. Per tant, la gravetat de la situació és manifesta, ja que l'equip de govern actual és incapaç d'aprendre dels seus propis errors any rere any, i això empitjora la qualitat de vida actual i futura a tots els efectes dels ciutadans i ciutadanes de Sant Cugat.

Finalment, el tercer motiu i, potser, el més greu, és pensar que l'alcaldessa ha fet un exercici d'humilitat admetent la incapacitat del seu equip de fer la seva feina. Com a ciutadana de Sant Cugat com a persona que ha estat servidora pública, valoro que no podem permetre que els nostres representants caiguin en l'autoindulgència.

És una irresponsabilitat incomplir les dates per tenir acordat i tancat el pressupost del consistori, que hauria de ser a l'inici de cada any. És això el que volem per Sant Cugat? Crec que no. I que no ens mereixem la laxitud amb la qual els actuals gerents qualifiquen el seu exercici al capdavant de l'administració del nostre municipi, les conseqüències de la qual patim tots els santcugatencs.

Fent aquesta, entre d'altres reflexions, s'evidencia que necessitem un canvi a Sant Cugat.

MAYTE PÉREZ és l'alcaldable del PDeCAT a Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.