Som qui som, el PSC


  • Comparteix:

pere.soler

Pere Soler

Tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat, Seguretat i alcaldable del PSC


Publicat: el 19/abr/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Tot i que el resultat de les eleccions és incert, és més incert per a unes formacions que per a altres. Mentre unes lluiten per tornar a existir, altres ho fan per subsistir i altres per intentar aguantar i no perdre més representació de la que tenien. Pel que fa al PSC, tothom apunta dues qüestions, la primera és que pot ser la força que obtingui resultats més favorables comparativament a les anteriors, i la segona és que sens dubte tornarà a ser un dels partits decisius per formar govern a la ciutat.

Molt s'està especulant sobre possibles aliances posteriors a les eleccions. Crec que no és el moment de desvetllar qualsevol negociació a futur, bàsicament perquè el primer que s'ha de fer és celebrar unes eleccions i respecte el resultats d'aquestes, treballar, i en segon terme perquè s'haurien d'iniciar unes negociacions i uns acords en què us puc assegurar que almenys des del PSC no hem encetat i no encetarem fins a celebrar-les. Ara bé, també és normal que entre formacions, entre portaveus, o entre els lideratges de les formacions tinguem contactes, perquè la política es teixeix des de les relacions humanes i encara més la local.

A partir d'aquí, crec que podem dir ben alt i clar, amb sinceritat, que l'acord de govern assolit el 2019 per les forces d'esquerres ha funcionat, i n'estem satisfets. Hem estat capaços i capaces de realitzar una gran però lenta transformació del nostre Ajuntament, una transformació amb molts impediments interns i externs. A ningú no se li escapa que la resistència interna d'una estructura generada al llarg de 32 anys d'un mateix color polític ha existit. No ha estat fàcil i no està sent fàcil, però el govern ha tirat endavant reorganitzant l'Ajuntament, potenciant àrees de govern en un estat bastant lamentable per la deixadesa dels anteriors governs. Hem substituït i renovat les direccions de tots els àmbits per impulsar una nova cultura del treball en l'organització de l'Ajuntament i que tot just quatre anys després comença a donar els seus fruits. Ens hem trobat amb àrees infradotades de personal, però amb la necessitat vital per poder fer treballar la maquinària interna i donar resposta a la ciutadania. Encara ens queda molt treball, però la base ja hi és. A nivell extern és de palès la gestió dels temporals, la pandèmia, fer front a la crisi generada per la guerra d'Ucraïna... Hem esmerçat tots els recursos necessaris per atendre a les situacions vulnerables del municipi, tot i que moltes de les vegades que havíem de suplantar els recursos d'altres administracions, aquestes no arribaven. Mires enrere i, fent la reflexió, pensem "què fàcil és criticar des de l'oposició, amb posicionaments destructius catastròfics i apocalíptics que no condueixen enlloc. Bé, si, al desencís de la ciutadania i a la desafecció política. A pensar allò que sempre vol que es pensi la dreta: que tots som iguals, i a intentar demostrar sense proves que aquest govern no ha funcionat i que ha estat un desastre". Doncs els dono una mala notícia, la societat ens valorarà de forma positiva a les eleccions.

No tots som iguals, que quedi clar. Aquest govern ha anat bé, aquesta fórmula ha funcionat, i això quedarà clar quan tornem a rebre la confiança de la ciutadania. Parlo en nom dels i les socialistes de Sant Cugat, del PSC, dels de tota la vida, del que fa 44 anys que té representació a l'Ajuntament i no ha hagut d'amagar, ni de canviar les seves sigles, orgullós del que ha construït i del que ha aportat a la ciutadania i a la ciutat, als barris als districtes. I sí, també amb expressió del propi primer secretari i president del grup parlamentari socialistes - Units per avançar, Salvador Illa, que el govern de Sant Cugat ha funcionat. Que ens n'hem sortit contra tot pronòstic i que hem aguantat fins al final. Objectiu assolit!

I doncs, per què no hauríem de valorar seriosament una possible continuïtat de l'acord? Ens hauríem de preguntar si la resta de forces que han conformat el govern estaria disposada a fer-ho en el cas que el PSC fos la primera força d'esquerres al consistori? Aquesta pregunta sorgeix de l'imaginari periodístic, i amb la voluntat d'especular, per donar ales a escriure el que volen sentir els seus lectors i la de no respectar el resultats que sorgeixin de les urnes. Seguim dient alt i clar que el PSC es presenta a unes eleccions per assolir l'alcaldia de Sant Cugat. Som un partit de govern, un partit que vol prendre decisions per tirar endavant les polítiques necessàries per seguir transformant. Volem continuar desenvolupant els projectes que portàvem i que portem al nostre programa electoral. Treballem per ajudar a les famílies i a les persones que pitjor ho estan passant, per afrontar amb solucions els reptes que tenim davant nostre, com la problemàtica de l'habitatge, continuar treballant per mitigar la petjada ecològica i els efectes del canvi climàtic. Ho fem per assentar les bases d'unes veritables polítiques en drets socials, amb criteri i rumb, passant d'unes polítiques assistencialistes a unes polítiques estructurals i de consolidació dels projectes de vida. Volem seguir donant suport al teixit econòmic, treballar per una qualitat urbana i una estratègia raonada i un manteniment de la ciutat òptim. Seguim apostant per una mobilitat sostenible i per protegir el nostre verd urbà i forestal, per no entrar en debats estèrils sobre la gestió de l'aigua i afrontar els projectes que tenim en comú amb ciutats veïnes o altres administracions. No ens fa por la concertació, som garants del diàleg i el consens, de la negociació, el pragmatisme. És per tot això que el PSC vol tornar a governar, per això vull ser alcalde. #StQgatAvança

PERE SOLER és tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat i alcaldable del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.