35 milions de raons: ni un minut més


  • Comparteix:

alfredo.bergua

Alfredo Bergua

Regidor del PP


Publicat: el 5/oct/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El passat 25 de setembre vam conèixer les previsions de l'actual Govern Municipal respecte al tancament pressupostari previst per aquest any 2023, a través d'una roda de premsa protagonitzada pel tinent d'alcalde d'Economia, Coneixement i Organització, Sr. Carles Brugarolas, el qual va explicar que l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès tancarà l'exercici 2023 amb un dèficit de 25'5 milions d'euros, 'les pitjors xifres de la història', segons les seves pròpies paraules.

Conseqüentment i a causa d'aquesta situació sobrevinguda, es preveuen ajustos molt importants per revertir la situació que passaran sobretot per revisar serveis i activitats, així com el patrimoni immobiliari de la ciutat, i que malauradament, revertiran negativament en la ciutadania.

La manca de previsió en els ingressos, malgrat els advertiments que se'ls van fer, especialment des d'Intervenció de Comptes, però també des del Partit Popular (venim advertint des de 2013 que s'estaven ingressant plusvàlues que mai s'haurien d'haver cobrat i que s'han hagut de retornar i encara s'estan retornant) i el creixement de la despesa a un ritme superior als ingressos, sense que es prenguessin mesures per evitar que s'arribés a la situació actual, és responsabilitat directa del govern municipal anterior (format per ERC, PSC i CUP), que ja va tancar l'exercici 2022 amb un dèficit de 9'5 milions d'euros, d'acord amb la documentació aportada des de l'àmbit d'economia de l'Ajuntament de Sant Cugat: així doncs, en els darrers dos exercicis pressupostaris, 35 milions de dèficit.

Per aquests motius, des del Partit Popular de Sant Cugat vam reclamar a l'alcalde la convocatòria d'un ple extraordinari perquè tota la ciutadania pugui conèixer de primera mà els motius que ens han dut a aquesta situació i de pas, que tots els grups municipals poguéssim posicionar-nos al respecte. Malauradament l'alcalde no ho creu necessari, no sigui que es molesti el seu, encara, soci de govern.

Quins són els motius pels quals el Sr. Josep Maria Vallès no exigeix públicament explicacions a la Sra. Mireia Ingla per la seva gestió al front de l'Ajuntament de Sant Cugat? Què menys que fer-ho, no? Pensem que és una obligació moral que l'alcalde demani explicacions a l'exalcaldessa i que aquesta les doni quant abans millor. Si així ho considera, la convidem a que ho faci qualsevol matí des de la talaia de la televisió autonòmica catalana on va com a tertuliana. Això sí, que ens avisi quan ho faci per poder escoltar-la amb atenció.

En tot cas, és imprescindible la sortida immediata dels regidors d'ERC del Govern Municipal, ja sigui voluntàriament (seria raonable pensar que no puguin sentir-se còmodes formant part d'un govern que censura les polítiques econòmiques del mandat anterior, acordades conjuntament amb els altres partits de la coalició i per tant corresponsables de les mateixes), o bé, siguin cessats directament per l'Alcalde, perquè no pot ser que els principals causants del problema (lideraven el govern municipal) siguin ara part de la solució.

Com diu el títol d'aquest article d'opinió, hi ha 35 milions de raons perquè els regidors d'ERC no continuïn ni un minut més formant part del govern de la ciutat, i tot i que a l'Alcalde afirmava que trencar el pacte de govern "no li ha passat pel cap", pensem què, de no fer-ho, legitima i blanqueja la nefasta i incompetent acció de govern del mandat passat liderat per la Sra. Ingla que ens ha portat a la situació actual.

ALFREDO BERGUA VALLS és regidor del Grup Municipal del Partit Popular i Secretari General Partit Popular de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.