Ajuntament versus EMD


  • Comparteix:

susanna.casta

Susanna Casta

Vocal del PSC a Valldoreix


Publicat: el 11/oct/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Les relacions entre l'Ajuntament de Sant Cugat i l'EMD de Valldoreix sempre han estat, com ho diríem? Tenses? Sí, tenses és la paraula que encaixa millor. I no han estat tenses per un sol motiu, són variats. Hem de pensar que els governs estan constituïts per persones, i la capacitat de les persones per equivocar-se i espatllar les relacions és infinita. Podem disculpar-nos una mica si tenim en compte que allotjar dins del municipi una entitat descentralitzada tan gran com Valldoreix, la més gran de Catalunya i d'Espanya, ha de ser complicat de gestionar. No sé si alguns entenen que no som un barri, que superem els 8.000 habitants, tenim una renda per càpita alta i som dels pobles amb més habitants de Catalunya. Per ser una EMD no està malament. Com he dit, les relacions entre els dos governs no han estat fàcils, però gràcies a la voluntat d'algunes persones hem pogut superar situacions enquistades que semblaven irresolubles. Fins aquest moment.

Ara mateix ens trobem en un punt d'inflexió que podem superar o que pot encallar tot el mandat. Mai, mai, el govern de Sant Cugat ha fet un moviment tan agressiu cap a l'EMD com nomenar un càrrec de comissionat que s'encarregui de Valldoreix. No sé si ens ho hem de prendre com un insult o com un reconeixement de la incapacitat del govern de Sant Cugat d'entendre Valldoreix, perquè el nomenament està malament ho miris sota el prisma que ho miris. Comencem pel fet que els governs de Valldoreix no han necessitat mai cap intermediari per comunicar-se amb l'Ajuntament. No necessitem tutors ni un governador civil, a no ser que el govern de Sant Cugat necessiti un comissionat per suplir la falta de coneixement d'una part del municipi que ha de governar, un traductor de Valldoreix - Sant Cugat, Sant Cugat - Valldoreix. Serà que parlem un idioma diferent.

I, per altra banda, qui no sàpiga que els ciutadans estan cansats de la política i dels polítics és que no viu en el mateix món que una servidora. Quan els votants parlen a les urnes, als partits polítics els toca escoltar i obeir, han de dignificar la democràcia i recollir els desitjos dels ciutadans. Si et posen a l'oposició és que és allà on et volen. "Esto es la democracia, amigo", va dir un il·luminat carregat de raó.

Seguint aquesta línia, no s'entén com el govern de Sant Cugat ha comès un error tan greu. A més de dificultar les relacions amb el govern de Valldoreix, han posat nom i cara a una de les pitjors pràctiques de la política i que els ciutadans que voten més odien: els nomenaments a dit, les portes giratòries i el menyspreu als resultats de les eleccions. No sé jo si fer el que han fet és una bona estratègia.

Susanna Casta és vocal del PSC a Valldoreix



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.