Compte! Caçadors a la vista


  • Comparteix:

andrea.xaxo

Andrea Xaxo

Membre de la Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS)


Publicat: el 2/nov/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Des de principis d'octubre i fins a febrer, estarà oberta de nou la temporada de caça al Parc Natural Collserola, i les agrupacions de caçadors dels municipis que l'envolten, podran organitzar-hi jornades, tant de caça major (senglars) com de caça menor (en la que les víctimes són conills de bosc, tudons, tords i becades). Sant Cugat, és una d'aquestes ciutats.

Això vol dir que, d'una banda, en els propers mesos milers d'animals que viuen de forma salvatge en un Parc Natural seran assassinats per una única raó, l'oci i divertiment d'algunes 'persones'.

D'altra banda, també significa que durant aquesta temporada, els passejos, les sortides i excursions pel Parc tindran un component de perill, i és que cada any són diverses les notícies de persones ferides o fins i tot mortes per accidents amb caçadors, que confonent-los amb animals, els han disparat; també han matat d'aquesta forma a gossos domèstics mentre els passejaven pel bosc.

Tenint en compte que ja sabem que la caça no esdevé una mesura ni efectiva ni eficaç pel control de la població de fauna salvatge, i que tan sols provoca el sofriment d'animals silvestres i esdevé un perill per les persones que gaudeixen de la natura sense maltractar-la, per quina raó realment es mantenen les temporades de caça?

Si ja existeixen mesures de control de població d'animals ètiques i mínimament invasives, que no comporten la seva mort ni provoquen el perill implícit en una cacera per animals i persones, per quin motiu se segueix mantenint un mètode anacrònic i sense utilitat real?

Són preguntes que no troben gaires respostes.

El dia 2 de novembre haurà una batuda de senglars a Sant Cugat. El dia 2 de novembre haurà persones disparant armes de foc dins un Parc Natural.

I seguiran havent jornades de caça, tant major com menor, tant entre setmana com en caps de setmana, fins d’aquí uns mesos.

I mentre la ciutadania ho seguim tolerant, seguirem tenint aquestes escenes de terror als nostres boscos; terror pels animals salvatges, i terror per les persones que gaudeixen dels espais naturals.

ANDREA XAXO és membre de la Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.