Arrenquen els consells de barri


  • Comparteix:

francesc.duch

Francesc Duch

Regidor d'Habitatge i Participació (ERC)


Publicat: el 12/des/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa uns dies vam constituir el consell de barri de Mira-sol, ahir mateix vam fer-ho a les Planes i avui és el torn de la Floresta. L'arrencada d'aquests òrgans de participació als districtes és una bona notícia, tot i que encara queda pendent aprovar la reestructuració del centre i la constitució del de Volpelleres per tal que tots els consells estiguin en marxa.

A Sant Cugat, els consells de barri -i les comissions i grups de treball que se'n deriven- són una de les principals eines de participació directa que té la ciutadania per dir la seva i decidir sobre qüestions que l'afecten directament. Si diem que l'administració municipal és la més propera de totes és precisament per la seva capacitat d'acostar-se a les persones i facilitar-los mecanismes per implicar-se en la vida comunitària.

Enguany, a més, comptarem amb una nova eina perquè els consells de barri i tots els seus grups de treball puguin canalitzar millor les seves propostes: el Servei d'Acció Comunitària, que ja vam presentar fa unes setmanes. Amb les seves treballadores implicades 100% en els barris, aquest projecte ens ha d'ajudar a dinamitzar-los encara més i, sobretot, canalitzar les propostes i les idees que en sorgeixin.

Una de les claus de la cohesió d'una ciutat és la implicació i la participació veïnal en el seu dia a dia. L'Ajuntament ha de caminar de la mà d'aquells col·lectius, grups, organitzacions... que fan que passin coses a les nostres places i carrers. Els consells de barri són vitals per aconseguir-ho. Comencem!

FRANCESC DUCH és regidor d'Habitatge i Participació (ERC)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.