L'escola ara i sempre pública i de qualitat


  • Comparteix:

aina.balada

Aina Balada

Regidora d'En Comú Podem


Publicat: el 17/des/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

A l'inici del curs escolar, ja ens vam poder fer una idea de quina concepció tenia la regidora d'educació, Carme Ardid, de l'escola pública i cap a on anirien els trets de les polítiques que aplicaria. Però realment, en només quatre mesos, ha superat les meves expectatives.

Ja en la seva primera entrevista com a regidora, va fer un clar al·legat a l'escola concertada, deixant-nos ben palès, que no era cap prioritat d'aquest govern dotar dels recursos necessaris a l'escola pública de la nostra ciutat. Segons les seves paraules textuals "Si tothom va a la pública, s'hi haurien de destinar molts més recursos".

I no fos el cas! A la pública els recursos justos per anar tirant. Si hem de garantir la gratuïtat d'i2 a les escoles bressol s'haurà de retallar per altres bandes, com ara en vetlladors, TEIS, manteniment, barracons, personal, etc. I als professionals els mantenim contents amb "un xoc de mans" i sent amables amb ells. No hi ha pressupost per més. Almenys això ens volen fer creure.

Jo li recordaria a aquest govern, format per Junts però també per ERC, que l'educació pública és un dret fonamental dels infants, i que, per tant, les administracions han de garantir la igualtat de condicions d'accés i de qualitat de la població.

Malauradament, no anem per aquest camí, i per això aquesta setmana hem conegut que la Sra. Ardid, fent un ús inadequat de les seves funcions, ha ordenat retirar d'una escola un mural per la pau i ha enviat un seguit de cartes als instituts i escoles de la nostra ciutat demanant-los que no es posicionessin davant els fets que estan succeint a la franja de Gaza.

No donaré la meva opinió sobre el fet que es demani a una escola la retirada d'un mural per la pau i s'enviïn dites cartes. La falta d'empatia, quan portem més de 5.000 infants morts, parla per si sola. Però sí que li vull assenyalar a la regidora, que s'ha extralimitat de les seves competències i que la seva conducta no és una simple falta de respecte a la comunitat educativa, sinó un greu abús de poder que hauria de comportar responsabilitats polítiques.

En una societat democràtica, l'abast del principi d'autonomia escolar revesteix d'una importància primordial, ja que és el reflex de la varietat i la pluralitat social. El sistema educatiu públic ha de ser un espai on els ciutadans exerceixin els seus valors i preferències, i que garanteixi el respecte a les seves conviccions particulars.

I si la regidora d'educació del nostre Ajuntament no té clar aquest principi tan bàsic, potser no hauria d'estar ocupant el càrrec que ocupa.

Per cert, un mural preciós.

AINA BALADA és regidora d'En Comú Podem Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.