Finalitza 2023, cal fer balanç


  • Comparteix:

alfredo.bergua

Alfredo Bergua

Secretari General Partit Popular de Sant Cugat i Regidor a l'Ajuntament


Publicat: el 28/des/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Pocs dies abans d'acabar 2023 és hora de fer balanç de què ha suposat per a nosaltres aquest any, tant per al nostre municipi com també com a partit. Un any marcat per les eleccions municipals del passat 28 de maig i que ens ha portat un nou govern municipal i alhora el retorn al consistori del Partit Popular de Sant Cugat.

En l'àmbit de ciutat, al nostre entendre, la notícia més rellevant ha estat, sens dubte, la fi del tripartit d'esquerres. Per mèrits propis s'ha convertit en el pitjor govern municipal de la democràcia, sent derrotat contundentment a les urnes. I això que en aquell moment no sabíem el regal que ens havia deixat com a herència: un dèficit de més de 25 milions d'euros en aquest exercici pressupostari que desgraciadament condicionarà la gestió municipal en els pròxims anys. Per aquest motiu, s'entén encara menys, que el partit que va liderar aquest desastre (Esquerra Republicana de Catalunya) amb una nefasta gestió econòmica, continuï al govern municipal. Com ja vam dir en el seu moment, a l'alcalde Vallès li va mancar valentia en preferir la comoditat de governar en majoria a fer-ho amb solitari buscant acords puntuals amb la resta de formacions polítiques. Creiem, i així ho hem manifestat reiteradament, que qui ha causat el problema, mai hauria de ser part de la solució.

Quant al Partit Popular de Sant Cugat, i després de la patacada de les eleccions municipals de 2019, ens ha tocat passar quatre anys de travessia del desert, on és veritat, feia molt de fred. Vam analitzar els resultats, vam reflexionar sobre els errors del passat i vam aprendre d'aquests. Gràcies a un lideratge indiscutible en la figura de l'Álvaro Benejam, a un equip cohesionat en el qual cadascú sabia el que podia aportar, i sobretot, gràcies a l'esforç de molta gent que s'ha anat progressivament incorporant, vam saber construir un projecte de ciutat atractiu per a molts santcugatencs que s'hi van veure representants. Obtenir tres regidors venint d'on veníem ha estat un èxit, i ha de ser la base del que ha de venir en un futur. Els extraordinaris resultats que vam aconseguir a Sant Cugat en les eleccions generals del passat 23 de juliol, on ens vam convertir en la segona força, guanyant a diverses zones del municipi, ens han de marcar el camí per a continuar creixent.

Mentrestant, tant els tres regidors electes (l'Álvaro Benejam, l'Estrella Salanova i jo mateix) com la resta de membres que formem part del Partit Popular de Sant Cugat, continuarem treballant des de l'Ajuntament i des de qualsevol altra indret del municipi per fer arribar el nostre projecte de ciutat a tots els santcugatencs. Un projecte sustentat per principis i valors que estem segurs comparteixen milers de ciutadans, tant des del punt de vista ideològic com des del punt de vista del model de ciutat que defensem, i que té com a prioritat millorar la qualitat de vida dels nostres conciutadans i de les seves famílies.

Trobant-nos en les dates que estem, i per finalitzar aquesta columna, aprofito per, en nom del Partit Popular de Sant Cugat i també en el meu propi, desitjar-vos a tots els lectors un molt bon any 2024.

ALFREDO BERGUA VALLS és Secretari General del Partit Popular de Sant Cugat i Regidor a l'Ajuntament



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.