Petits canvis en les mesures quotidianes és igual a menys petjada ecològica


  • Comparteix:

margarita.vila

Margarita Vila

Ambientòloga i militant del PSC


Publicat: el 7/febrer
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Quantes vegades he arribat a repetir aquesta cançó a casa meva: 'Apaga la llum quan surtis del lavabo. No calen tantes llums enceses a la saleta d'estar. Quan et rentis les dents no cal deixar l'aixeta rajar. No cal omplir la banyera fins a dalt, amb una mica d'aigua ja pots jugar. Si fas un pipí petit, no cal prémer 'el botonet gran del vàter'. No cal agafar tant paper de vàter. El menjar no es llença, hi ha nens del tercer món que passen molta fam. A la brossa d'orgànica només s'hi tiren restes de menjar'. Seguiria, però potser seria un gra massa...

Des que vaig tenir el professor Manolo a l'institut IES Angeleta Ferrer i Sensat, que em va transmetre les seves inquietuds per canviar hàbits domèstics, no he deixat d'intentar persuadir a les persones que m'envolten perquè ho facin.

Potser algú diria:
  • Quina ximpleria reciclar-ho tot si el meu veí no ho fa...
  • Si gasto més aigua doncs pago més i ja està...
  • Etc, etc, etc..


  • Error!, cadascú ha de prendre consciència de les seves accions i el més important és que és responsabilitat nostra marcar un cercle, no importa el petit que sigui, on incloguem persones per a sensibilitzar-les amb el canvi de costums. A l'escola també es pot fer una bona feina, però si a casa no fem els deures entre tots, tot serà en va.

    Cal a poc a poc que tota la societat es mentalitzi que petits ajustaments domèstics suposen grans contribucions a escala planetària. Però la unió fa la força i si això no ho tenim clar, la humanitat fracassarà.

    MARGARITA VILA GÓMEZ és ambientòloga i militant del PSC



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.