Benestar animal i benestar social


  • Comparteix:

carme.ardid

Carme Ardid

Regidora d’Educació, Universitats, Multiculturalitat i Benestar Animal


Publicat: el 1/abril
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa pocs mesos va entrar en vigor la nova Llei estatal de Benestar Animal, que comporta alguns canvis en la tinença responsable de les nostres mascotes. Reforça la protecció dels animals, promou la tinença i convivència responsable, fomenta la lluita contra el maltractament i l’abandonament i, principalment, estableix el benestar com a deure ciutadà.

Alguns aspectes han entrat ja en vigor i altres es regularan mitjançant el desplegament reglamentari corresponent. També cal tenir en compte que la llei catalana ja incorporava molts aspectes que han inspirat la llei estatal i, per tant, a Catalunya ja s’estaven aplicant.

Molta gent no coneix aquestes novetats, com la prohibició de deixar l’animal lligat a la porta d’un establiment, portar-lo sense lligar fora de les zones d’esbarjo, tenir una assegurança de responsabilitat civil, fer un curs de formació de tinença responsable, o tenir animals exòtics a casa sense registrar, i per això segueix fent el mateix que abans, sense saber que ara els poden multar.

La policia local de Sant Cugat ha rebut una formació específica d’actualització de la normativa i els procediments, i els hem demanat que col·laborin en la tasca pedagògica d’informar abans que multar, excepte en la recollida d’excrements.

En aquest sentit, properament s’iniciarà una campanya d’informació i també de sancions a totes aquelles persones que no recullin els excrements dels seus gossos. S’estarà molt atent en aquells punts on es trobin més concentració d’excrements perquè ni nosaltres ni els nostres animals no volem trepitjar les caques dels altres gossos.

També és important portar una ampolla petita d’aigua, sola o amb desinfectant (sabó no) per diluir els pipis, ja que no es poden netejar els carrers amb aigua en aquest moment. Amb la calor que s’apropa, les olors dels orins es poden tornar insuportables.

Aquestes normes bàsiques de convivència les hem de tenir molt presents si volem tenir una ciutat neta i acollidora. No només hem d’exigir a les administracions que facin la seva feina, nosaltres també hem de col·laborar fent la nostra part. Amb la nostra contribució al benestar animal també contribuïm al benestar social.

CARME ARDID és regidora d’Educació, Universitats, Multiculturalitat i Benestar Animal



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.