Quin estiu ens espera?


  • Comparteix:

francesc.aguila

Francesc Aguilà

Membre de la JSC


Publicat: el 3/abril
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Cal acceptar com més aviat millor que el clima mediterrani que coneixem ja no serà igual, si posem el focus en l'estiu, ens haurem d'acostumar a conviure amb 4 o 5 onades de calor per any. Això implica que la nostra vida canviarà durant aquests mesos per adaptar-nos a les condicions que tindrem.

El sistema educatiu ja s'està començant a adaptar per poder fer front a la calor durant els mesos d'estiu, amb la climatització de les aules, una solució que fa uns anys no era necessària, però amb el canvi climàtic s'ha fet més imprescindible que mai.

Segurament el món laboral també haurà de fer canvis per garantir que els treballadors i treballadores puguin fer les seves tasques en bones condicions durant els mesos més calorosos.

Pel que fa a Sant Cugat, ens hem assabentat que aquest estiu no podrem utilitzar les piscines municipals per la prohibició d'omplir piscines. Una notícia molt trista, ja que per a moltes famílies és l'única forma de combatre la calor durant l'estiu. El govern municipal hauria de buscar una alternativa perquè la ciutadania pugui gaudir d'una remullada o demanar a la Generalitat alguna solució per poder omplir piscines municipals.

Com a municipi cal tenir un pla per afrontar els mesos d'estiu on la ciutadania sàpiga quins són els refugis climàtics, canviar horaris d'algunes activitats per evitar cops de calor i repensar com es pot crear més espais d'ombra o de reducció de temperatura als carrers amb l'ús de pintura blanca.

Evidentment, els plans més importants per aquest estiu hauran d'estar centrats en l'ús de l'aigua per les restriccions de la sequera i el risc d'incendis elevats.

Pels socialistes és molt important que es treballi per garantir una vida digna a les persones que es queden a Sant Cugat durant l'estiu. Som conscients que cada vegada tindrem més problemes fer front als mesos d'estiu, ja siguin problemes derivats de la sequera i la falta d'aigua o per les altes temperatures que dificulten sortir al carrer.

FRANCESC AGUILÀ és membre de la JSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.