La natura silenciada


  • Comparteix:

dimitri.defranc

Dimitri Defranc

Membre de PACMA Sant Cugat. Biòleg, comunicador científic i historiador de les ciències


Publicat: el 14/abril
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El 1962, Rachel Carson va escriure 'La primavera silenciosa' on denunciava el mal que li hem fet a la natura a causa de la contaminació de la biosfera. A hores d'ara, arribada la primavera els ocells no canten, cada vegada ens costa més parlar als nostres éssers estimats sobre la vida, ja no hi veiem a aquests éssers vius que van ser-hi abans que nosaltres i amb els qui compartíem espai, ja no els sentim, els únics omnipresents a la nostra ciutat són els mosquits, producte del desequilibri ecològic que han provocat aquells a qui, fins ara, hem delegat el poder.

La natura, els animals, els éssers vius, la salut, l'aire, l'aigua, no són presents en les propostes de la resta dels partits, ni a Sant Cugat, ni a la campanya de les generals a la Generalitat.

És hora de no deixar perdre el que ens ha portat fins aquí, que és, d'altra banda, el que ens dona salut i vitalitat en l'equilibri de l'entorn. És hora de parlar en política de la natura, de la salut, de l'educació, de totes aquestes coses que els governants i els cogovernants han silenciat.

Fem soroll, cridem amb els qui tenen cura de la natura per un futur millor, cridem fins a recuperar la natura, i en aquell moment tornem a callar per tornar a escoltar-la.

DIMITRI DEFRANC membre de PACMA Sant Cugat. Biòleg, comunicador científic i historiador de les ciències



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.