Una Policia més àmplia i feminitzada


  • Comparteix:

bernat.picornell

Bernat Picornell

Tinent d'alcaldia de Seguretat Ciutadana (ERC)


Publicat: el 14/maig
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La Policia Local acaba d'anunciar una convocatòria per cobrir cinc noves places al cos, amb una reserva d'un 40% per a dones, fet que suposa una fita important en el procés de feminització d'aquest col·lectiu i que demostra el compromís del govern de Sant Cugat i d'Esquerra Republicana amb la igualtat de gènere i la diversitat. I és que actualment les dones representen només un 8,2% del total d'agents de la Policia Local.

La feminització del nostre cos policial no només és un pas important cap a la igualtat efectiva, com a reflex de la nostra societat, sinó que també suposa una sèrie d'avantatges inqüestionables en termes de capacitat operativa, tant per la mateixa ampliació de la plantilla com per la perspectiva única i capacitats diverses que les dones aporten en la resolució dels problemes.

Els cossos de seguretat que vetllen per nosaltres, prevenint i resolent problemes i delictes, s'han d'assemblar a la comunitat a la qual serveixen i protegeixen. I precisament per això, la normalització de les dones en aquest àmbit representa un pas fonamental.

Aquest procés forma part del programa d'ampliació de la plantilla de la Policia Local, que té com a objectiu incrementar el personal en els pròxims mesos, de cara a arribar als 100 agents a mitjà termini. Més enllà d'aquest propòsit, és evident que el cos haurà de continuar creixent per donar resposta a les necessitats creixents de la nostra ciutat, assegurant una millor cobertura i una resposta més eficient davant dels reptes de seguretat que ens presenta el futur; reptes que inclouen no només la gestió d'amenaces, sinó també un treball actiu per prevenir els conflictes, fomentar la cohesió comunitària i donar suport als col·lectius més vulnerables.

Finalment, no puc deixar de destacar i expressar el meu agraïment a tots els membres del cos de la Policia Local per la seva professionalitat, servei i dedicació incansable. Un equip que demostra cada dia un compromís exemplar amb el benestar dels nostres veïns i veïnes i que, amb la seva tasca discreta i eficaç, s'assegura que tots nosaltres puguem viure en un espai segur i de confiança.

BERNAT PICORNELL ÉS Tinent d'alcaldia de Seguretat Ciutadana (ERC)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.