Valldoreix davant d'una cruïlla - 2a part


  • Comparteix:

narcis.clavell

Narcis Clavell


Publicat: el 9/gen/08
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fem plegats , benvolguts oients, un anàlisi de les tres possibles situacions legals en que es pot enrolar VDX.

1a com EMD; 2a com a DISTRICTE de Sant Cugat i ; 3a INDEPENDENT , sense emfasitzar cap opció per sobre de les altres dues.

1a EMD.- La situació actual té un gran avantatge : tothom se sent incòmode amb qualsevol canvi i s'estima més continuar igual, malgrat hagin de suportar inconvenients. Des de l'inici, les relacions entre VDX i Sant Cugat han patit daltabaixos i manca de comprensió per part d' ambdues administracions,encara que hagin estat governades per partits del mateix color. Massanés, Sanmartí , Paraire, i Cardoner v.s. Aymerich i Recoder . Només quan va haver-hi sintonia personal entre alguns dels membres d'ambdues institucions, es varen poder assolir acords positius (Pacte sobre el deute ?històric?) malgrat la dissonància entre l'alcalde Sr. Recoder i la presidenta Sra. Turu que varen originar nombrosos conflictes.

Ni VDX ni St. Cugat poden dependre de bones sintonies personals, per la qual cosa, sinó es fan noves lleis que estableixin el marc jurídic sobre competències, i relacions amb l' Ajuntament i l'EMD, aquesta no és viable ni rentable, per a la ciutadania.

Tots els partits polítics,fins on arriba el meu saber - i són ja alguns anys de ser dins- donen suport públic a aquesta primera opció. Això sí, ho diuen amb la boca petita, doncs no hi creuen ni li donarien recolzament sinó fos perquè hi ha alguns vots a guanyar i més cadires a repartir. En el primer article deia que hi havia tres vessants des d' on fer política: el cap, el cervell i l'estómac.

2a DISTRICTE.- No hi ha cap dubte que el sol nom causa esgarrifalls a molta gent de Vdx, vist com s'han gestionat els consells de districte de St. Cugat . Això en sí mateix és un inconvenient quasi insalvable.

Tampoc es pot dubtar, que hi hauria un estalvi important de recursos humans, econòmics i simplificació de la gestió.

3ª INDEPENDENT.- Per no ser reiteratiu, només diré que em sembla inviable econòmicament.

Per no cansar-vos, ni defugir de prendre partit per una o altre opció, vull finalitzar tot dient que a principis dels anys 90, vaig ser capdavanter d'un moviment d'independència. Avui amb la serenor dels anys que pesen sobre les meves espatlles, i que em permeten ser realista per dir allò que penso, doncs no espero res de la política, sóc partidari de constituir-nos com a Districte, establint unes normes legals de descentralització (no només per a Vdx , sinó també pel Centre, La Floresta i Mira-sol ) que impedeixin que l'estupidesa, la desídia o la ignorància del regidor del consistori de torn, que presideixi el consell de districte, malmeti un bon nivell d'eficiència i eficàcia en ells.

NARCÍS

Narcís Clavell

Escolta la columna


CLAVELL
Expresident d'ERC










  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.