POT HAVER-HI DEMOCRÀCIA SENSE OPOSICIÓ?


  • Comparteix:

narcis.clavell

Narcis Clavell


Publicat: el 30/gen/08
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Un molt bon periodista i amic de Cugat.cat, que sempre té idees refrescants, em va dir no fa gaire que les juntes veïnals de Valldoreix eren una bassa d'oli.

ESCOLTA-HO

Un govern és molt més fort quan té davant una oposició, forta i pública, especialment si no hi ha control parlamentari, tal i com succeeix a les administracions locals que podien caure en allò de 'Soy Juan Palomo...'. El pacte de govern de Valldoreix signat entre CIU-Actuem per Valldoreix i la Candidatura de Progrés diu que 'els grups municipals (la llei no reconeix aquest nom, ni el de alcaldessa-presidenta) consideren necessari i òptim governar conjuntament pel major benefici dels ciutadans que representen.

¿No seria més beneficiós per els valldoreixencs que, de forma pública, s’assabentessin de les diferents posicions dels vocals de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD)? El consens deu ser excepcional, ja que debilita la democràcia i l’enriquiment que dóna la confrontació d’idees.

Molts van blasfemar pel fet que no s'arribés a un acord ràpidament, fent responsable a CIU (quan aquesta coalició va obtenir cinc vocals sobre els vuit possibles). La presidenta, que solament amb un diferencial de 51 vots més sobre el següent candidat, feia com si tingués més legitimitat per imposar el seu programa .

No hi ha grans i antigues democràcies on la presidència ha de cohabitar amb un Parlament advers? Per acabar, recolliré la frase que el poble, amb la seva saviesa, diu: 'Déu em lliuri de les aigües manses ,que de la corrent em lliuraré jo'.

Crec que acords puntuals sobre diferents assumptes hagués estat millor pel poble i així saber com s’ha actuat en aquesta legislatura per poder decidir, amb coneixement de causa , en les properes eleccions municipals.

NARCÍS CLAVELL
Expresident d'ERC i exvocal de l'EMD de Valldoreix



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.