Envellir


  • Comparteix:

narcis.clavell

Narcis Clavell


Publicat: el 18/ago/08
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

¡Què Déu em doni mig minut més d'enteniment que de vida!.

ESCOLTA-HO

I no precisament per a mi, sinó pels que m'estimen i estimo, als qui no vull fer dificultós el meu traspàs.
La vida té un curs cíclic que s'inicia amb la fecundació i el naixement i finalitza amb la vellesa (els qui tenen la sort d'arribar-hi) i la mort. Aquest temps cal que sigui mesurat de tres formes diferents: la cronològica (igual per a tothom), la biològica (que depèn de cada persona, segons l'edat, metabolisme i és canviant en el transcurs de la vida) i finalment la psicològica (la felicitat o la desgràcia de com hem viscut ens donarà més o menys temps de fruir d'aquesta vida).

La persona no és solament el cos humà, sinó també allò que el fa pensar i estimar per ser estimat, i això existirà sempre, ja que els que es queden rere teu, estimaran tots els moments i records que els quedaran.

Arribar a ser pares és l'exultació de la vida, però també perque ens dóna la possibilitat de ser avis, i aquí puc afirmar que res a la vida és més gratificant .

Permeteu-me la llicència, d'exposar-vos un fet personal: la meva neta Maria (1992) -ja en l'etapa meravellosa de l'adolescència- em va manifestar el desig de formar la seva futura família, prop dels seus pares perquè així els seu fills poguessin gaudir,com ella mateixa, d'uns avis que han estat uns segons pares. Veritablement no necessito anar a Sort per intentar aconseguir la Grossa de Nadal, he rebut el premi sense sortir de Valldoreix.

Per acabar, citaré un aforisme oriental: ”quan vas néixer, tothom reia mentre tu ploraves, procura viure de forma que ,quan moris,tothom plori i tu puguis somriure plàcidament”.

NARCÍS CLAVELL (09/feb/08)
Expresident d'ERC i exvocal de l'EMD







  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.