Nivell


  • Comparteix:

narcis.clavell

Narcis Clavell


Publicat: el 5/ago/09
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El diccionari de la llengua dóna diverses accepcions al mot NIVELL.

ESCOLTA-HO

El diccionari de la llengua dóna varies accepcions al mot "NIVELL" : "aparell per a comprovar l'horitzontalitat d'una línea o d'un pla" (és curiós que els paletes l'usin contínuament i comprovareu que no hi una sola paret i el corresponent sostre que passin la prova de l'escaire).

La natura té cura de mantenir el nivell de la fauna, la flora i de tot el medi ambient per fer-nos més confortable el planeta, però l'home s'entesta en desnivellar-la dia rere dia.

Però vull parlar-vos del NIVELL MENTAL, és a dir del grau de capacitat i de funcionament intel·lectual del cervell de les persones en algunes àrees de l'activitat humana, en els moments actuals i comparant-les en anteriors anys.

Fixeu-vos-hi : En l'ensenyament, els catedràtics eren molt doctes en la matèria i molts d'ells de prestigi internacional (sense tenir en compte les seves preferències polítiques) avui la majoria de les classes universitàries les imparteixen becaris que tot just han acabat els seus estudis. Quin coneixements poden transmetre als estudiants si encara ells no estan formats? En l'educació els pares han delegat aquest deure i a la vegada meravellosa tasca d'educar en els mestres. Esteu segurs que aquests assoleixen el nivell necessari per, endemés d'ensenyar també educar un adolescent.

En el camp de la política ja és del tot greu el nivell mental que exhibeixen la gran part dels polítics actuals. On són els Adenauers, Roosevelts, Azañas, o els sotasignats de la Declaració d'independència americana, i del tractat de Roma?

Excepte un minso nombre de polítics espanyols, la resta han assolit el seu nivell d'incompetència molt abans de dedicar-se als afers públics. Dels catalans en parlaré altre dia.

NARCÍS CLAVELL és expresident d'ERC (columna publicada el 27/09/08)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.