El 'coñazo'


  • Comparteix:

narcis.clavell

Narcis Clavell


Publicat: el 1/set/09
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

No sóc lexicòleg, però crec que el llenguatge té molt de sexista i racista, veieu sinó alguns exemples.

ESCOLTA-HO

Del que és avorrit i tediós en diem “coñazo”, emprant una terminologia referida als atributs de la feminitat, i del que és divertit, en diem “collonut” com si els bemolls ens garantissin l'excel·lència d'una situació.

“Es necessiten dos anys per aprendre a parlar i seixanta per aprendre a callar” (Hemingway). Que no desesperin ni en Rajoy (la desfilada militar és un coñazo ), ni en Jesús Alvarez ('els equips de futbol espanyols han tingut un mal dia, perquè varen perdre amb els catalans') i tampoc la presidenta de Madrid Esperanza Aguirre (quan va dir que 'era millor que Endesa quedés en mans d'una empresa espanyola i no de Gas Natural') ja que cap dels tres han arribat a la seixantena i tenen temps de ser sinó més sincers, sí més hipòcrites per dir allò que és més “polític”. Els tres s'han excusat i al fer-ho sense que els catalans (de sentiment) els ho hàgim demanat és només que una auto- inculpació manifesta.

També la llengua és racista quan emprem mots com: treballo com un negre, diner negre, un dia negre, estic negre, 'merienda de negros'...

NARCÍS CLAVELL (columna publicada el 20/10/08)
Expresident d'ERC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.