Valldoreix i el seu peculiar sistema electoral


  • Comparteix:

narcis.clavell

Narcis Clavell


Publicat: el 23/ago/09
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Un columnista del Diari de Sant Cugat, que respecto molt com a persona, periodista i polític, acostuma a manifestar que el sistema electoral de les EMD es 'pervers', i amb aquest adjectiu estic totalment en desacord.

Perverses són les persones, que estimen o fan el mal, mai un sistema electoral que es pot qualificar de moltes formes però que marca amb anticipació les regles del joc per les quals s'hauran de regir els guanyadors i els perdedors d'unes eleccions .

Valldoreix disposa de dues urnes. En una es diposita el vot per la presidència (ara acompanyat d'un suplent) i el que és anòmal i gens democràtic és que no s'hagi de sotmetre a una moció de censura o confiança. El càrrec és tan segur com el del Borbó i la vegada intocable ( ho hauré de demostrar o creieu que és cert?), doncs només un jutge o la biologia poden posar fi al seu mandat. I això malgrat haver guanyat solament per 50 vots d'un cens de 4.000 .

En l'altra urna es dipositen els vots per a les eleccions de regidors de tot el municipi i segons els resultats d'aquesta urna, els partits anomenen els vocals de la Junta Veïnal.

Pot succeir, com en aquest mandat, que la presidència ho sigui per un nombre ínfim de diferència de vots i la majoria més amplia estigui representada per un nombre major de vocalies i quedi com oposició.

Aberrant, més que el sistema electoral, és que la Llei de Regim Local , doni TOTES les competències a la presidència i si aquesta no sap el que és la cohabitació política ( con hi ha a moltes democràcies ) la renuncia de protagonisme per a governar, els ciutadans de Valldoreix hem begut oli .

La part que disposa de les competències ,ha de ser la més flexible per a assolir un acord de govern i no omplir-se la boca dient que els que van guanyar per golejada ( 6 a 3) son els responsables de la situació actual .

Narcís Clavell i Ymbern (columna publicada el 8/1/09)
Desembre de 2008



  • Comparteix:

COMENTARIS

Senyor Clavell, això té una solució: O fem que Valldoreix sigui un municipi o el fem ser un districte de Sant Cugat. Vostè ja sap la meva opinió al respecte d'aquesta possibilitati, sincerament, penso que la coalició en el govern és, de totes, la fòrmula més artificial, difícil i fràgil de govern. Pot trobar gaires casos en que es dongui aquesta circumstancia? Ser més o menys presidencialista no ha estatg el motiu del trencament del pacte. El motiu ha estat la voluntat expressada pels membres de CiU-Actuem durant els darrers dies del període electoral, quan demanaven la dimisió de la presidenta de l'EMD de Valldoreix!! Aquesta ha estat la seva voluntat des d'un principi, i per a aquest objectiu han lluitat durant tot aquest temps.

ALEX SANTIGOSA. Enviat el 8/gen/09


El Sr. Clavell te tota la raó.Que la Sra Turu n\'aprengui !!.

Albert. Enviat el 10/gen/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.