El nivell dels líders polítics


  • Comparteix:

narcis.clavell

Narcis Clavell


Publicat: el 30/ago/09
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

'Tothom assoleix el seu nivell d'incompetència'. Aquesta llei de Peters no sembla estar instituïda pels polítics que molt freqüentment l'ultrapassen de molt.

ESCOLTA-HO

Els Governs estan plens de gent que amb els seus CV, no serien contractats per companyies mercantils de format mitjà.

A banda dels CV, els polítics han de tenir un nivell elevat del concepte de la pròpia estima i independència d’actuació en front dels mandats, no sempre objectius, dels partits que representen. No deuen ser solament transmissors d’ells, ja que es deuen pricipalment als ciutadans que representen. Però hi ha un aforisme (dogma de fe per a molts d’ells) que diu:”Serva ordinem et ordo servabit te” (Guarda l’ordre i l’ordre et guardarà a tu). És a dir; si ets obedient escalaràs posicions fins arribar a ser un alt dirigent del partit, però en cas de voler ser tu mateix, pots fer les maletes i anar-te’n on sigui. Que pocs polítics ho accepten!

Els que lideren una parcel·la, encara que sigui petita, han de saber gestionar-la, conduir-la i amb independència de criteri guiar-la cap els objectius prefixats. Però molts prefereixen ser persones grises no comprometent-se amb ningú, i acabant ser els esclaus de tothom. Han se saber escoltar, però també prendre decisions, encara que malmetin la seva carrera política dins aquesta secció, ja que per damunt de tot està la pròpia estima i la gestió honorable. Alguna vegada s’ha de saber respondre a preguntes no constructives, que tens 10 raons per prendre una decisió: una perquè ets el responsable i les altres nou no tens temps de explicar-les.

NARCÍS CLAVELL (columna publicada el 22/01/09)
Expresident d'ERC a Sant Cugat







  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.