L'EMD té els dies comptats?


  • Comparteix:

narcis.clavell

Narcis Clavell


Publicat: el 7/feb/09
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Set en el sentit bíblic, és un període de temps, tan llarg o curt, com vulgui cadascú. Penso que no serà gaire llarg si és per respondre a la qüestió plantejada en el títol .

Sé que obro la caixa de Pandora i que el debat quedarà servit amb opinions enfrontades. Unes fruit del raonament i del pragmatisme i d’altres, també legítimes, de sentiments viscerals.

Les entitats municipals descentralitzades tenen la seva raó de ser quan un nucli de habitatges es troben lluny de la Casa Gran, amb dificultats de transport i que han de decidir qüestions de convivència, sent les seves competències molt limitades. Això succeeix als Pirineus o l'alta muntanya.

Valldoreix es va constituir en EMD per caprici del Dictador, als anys cinquanta, esperonat pels interessos de la família Samaranch i d’altres de la burgesia catalana que miraven més de ser fidels a Burgos que a Barcelona.

La subsidiarietat i la proximitat de l’administració al ciutadà no pot ser aplicada a Valldoreix, doncs hi ha molts valldoreixencs més a la vora de l’Ajuntament de Sant Cugat que de l’EMD. És que la gent de La Floresta o Mira-Sol no viuen més lluny de l’ajuntament que els de Valldoreix?

Si entrem en l’economia d’escala, és penós veure que més del 30% del pressupost de l’EMD se’n va a cobrir el capítol 1 (personal) i no per millorar el benestar del poble.

Hi ha molts més arguments que aniré desgranant a mesura que passin més dies i rebre les reaccions en pro o encontra al anunciat d’aquest escrit.

NARCÍS CLAVELL
Exvocal de l'EMD i expresident d'ERC



  • Comparteix:

COMENTARIS

Sr. Clavell: pel respecte que em mereix i pels coneixements que sé que abocarà en els propers articles, miraré d'esperar-me per tal de dir la meva. Gràcies per la valentia i per obrir l'esmentada "caixa de pandora".

ALEX SANTIGOSA. Enviat el 7/feb/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.