L'EMD de Valldoreix té els dies comptats? (2)


  • Comparteix:

narcis.clavell

Narcis Clavell


Publicat: el 2/mar/09
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En el primer escrit que vaig fer sobre aquesta qüestió ,vaig comprometre'm a continuar desgranant els raonaments pel pro i el contra del títol. No puc deixar a banda conceptuar el que va succeir en la darrera junta veïnal, i com diu el típic tòpic: semblava un pati d'escola.

ESCOLTA-HO

Els prohoms dels partit que conformen la Candidatura (anomenada de Progrés i Catalanista) que recolza la presidenta hi eren presents, doncs com la majoria de la ciutadania, preveien que hi hauria algunes batusses (però no prendran cap mesura de futur, doncs ja els està bé el guirigall de Valldoreix ja que són al govern per compensar que estan a l'oposició a Sant Cugat).

El ple va ser execrablement conduït, i pitjor moderat, per qui tenia les competències i la responsabilitat de fer-ho. La presidenta i els vocals es dirigien al públic, acceptant-los el diàleg i Turu ens va donar un recital de dret (que per a mi era guerxo) del tot feixuc (va estar més de 30 minuts) sobre les nou mocions presentades per CIU-Actuem, per no acceptar-ne cap, al·legant que eren precs ja que l'EMD no tenia les competències sobre els continguts de les mocions. La majoria de les mocions que l'oposició presenta a Sant Cugat són competència d'Europa, Espanya o la Generalitat. Dues vares de mesurar: una per a Valldoreix (que són al govern) i l'altre per a Sant Cugat (que són a l'oposició).

Les EMD son vertaderes anomalies de l'administració, que no l'apropen al ciutadà i encareixen els serveis. Catalunya té més de 940 ajuntaments, molts d'ells tant petits que no poden sostenir ni el cost del sou del batlle. No seria millor agrupar municipis, tenint un bon pla de descentralització per conservar singularitats que al llarg dels anys han anat conformant molts nuclis urbans?

Les EMD que són com un ajuntament dins un altre són niu d'incomprensions, picabaralles i guerra de competències. Perjudiquen els ciutadans i només els partits polítics quan són al govern les defensen, per mantenir cotes de poder.

Crec que ja ha arribat el moment que els valldoreixencs ens plantegem la qüestió i després d'un debat profund, argumentat i amb àmplia representació ciutadana, decidim si volem continuar com fins ara o bé modificar el nostre status quo.

NARCÍS CLAVELL
Exvocal de l'EMD per ERC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.