Les eleccions en una democràcia


  • Comparteix:

narcis.clavell

Narcis Clavell


Publicat: el 30/jun/09
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Causa estupor els resultats de les eleccions europees, en el nostre país, i que em fan dubtar de l'única possibilitat innegable de viure socialment en llibertat. Per respecte a mi mateix no haig de tenir vergonya de dir el que penso, i no callar.

ESCOLTA-HO

Des del moment, mort el dictador, que els partits catalans varen malbaratar l'oportunitat que tenien d'exigir més quotes de poder econòmic i polític , i es van sotmetre a les espases de l'exèrcit i a les crosses pastorals del Vaticà, acceptant una transición i una constitució amb grans mancances democràtiques, es va pastar el fang per fer les olles d'avui .Els dipositaris de les llibertat no són solament els individus, sinó també el poble en el seu sentit ampli, ja que en nom de l'home s'han comès molts delictes contra de la humanitat .

Els partits polítics, no són sorprenentment, castigats en les urnes, si durant el seu pas pel govern han estat poc curosos, en tenir les butxaques de vidre. La ciutadania hauria de pensar que democràcia no és sols elegir qui ha de manar, també ho és, fer fora qui mana. Si no anem a votar, fem bona la dita 'Qui calla no diu res'.

No podem deixar en mans dels dirigents del partits polítics, ni escollir els candidats (haurien d'haver primàries, com als EU ) ni tancar acords en contubernis que distorsionen i traeixen la voluntat popular (Euskalerria).Per què no es fan segones voltes si cap candidat assoleix la majoria? No, és més democràtic que la ciutadania, vistos els resultats de la primera votació, puguin concentrar vots ells mateixos, i no que quatre polítics en 'conclave' furtin als ciutadans els seus drets, tancant pactes contra natura per sortir només ells beneficiats?.

La llei electoral és competència del Parlament de Catalunya des de l'anterior Estatut (quasi 30 anys) i encara no ha estat canviada i fem servir la de l'Estat Espanyol .On sou partits nacionalistes? On us amagueu per que no veiem com us hauria de caure la cara de vergonya? Per què demaneu competències si no exerciu les que teniu?.

Reclamo doncs: llistes obertes (o semi-obertes), segones voltes, més proporcionalitat territorial, igualar, al màxim, el nombre de vots per aconseguir diputats. Els especialistes ja han dictat fa temps el seu informe. Què espereu amics polítics? Saber si amb un sistema o altre tindríeu més representació i quotes de poder? No us estranyeu, doncs, que el poble es cansi, i pensin 'ja us ho fareu !!!'

Catalans!!: si lluitem podem perdre, si no lluitem estem perduts. Al nostre poble el partit espanyol ha quedat per davant d'altres de catalans. RUMIEM-HO !!!!!

NARCÍS CLAVELL
Expresident d'ERC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.