El català llengua preferent de les administracions de Catalunya


  • Comparteix:

jordi.puignero

Jordi Puignero


Publicat: el 4/nov/10
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El català és la llengua pròpia de Catalunya, a més de ser una de les 3 llengües oficials de Catalunya, i com a tal ha de ser la llengua d'ús preferent.

ESCOLTA-HO

La nostra llengua i la nostra cultura són part de la nostra identitat com a país, i l’objectiu de tot partit polític que creu en aquest país i en els seus elements diferencials, com són la llengua i la cultura, ha de ser defensar amb fermesa els drets que tenim com a nació. Defensar la llengua catalana ha de ser un objectiu inherent a tot projecte polític que cregui en aquest país.

Catalunya és i ha estat sempre un país on no hi ha hagut mai conflicte lingüístic. La llengua catalana i castellana han conviscut i conviuen amb normalitat, no hi ha discriminació de cap tipus per part de les administracions, ans al contrari.

Com a defensors dels nostres trets diferencials, hem de treballar per defensar la nostra llengua, llengua que és encara ara minoritària, i com a llengua minoritària hem de centrar esforços en preservar-la i potenciar el seu ús, perquè a més, en la diversitat lingüística radica la riquesa.

I finalment cal treballar per mantenir la immersió lingüística, com a garantia que els alumnes acabin l’ensenyament obligatori coneixent les dues llengües, i perquè del contrari es posaria en perill la cohesió futura del nostre país. Tots els estudis indiquen que tots els alumnes de Catalunya tenen els mateixos nivells de coneixement del castellà que els alumnes del conjunt de l’Estat espanyol.

Per tot plegat, des de CiU mostrem el nostre rebuig de a l’auto de suspensió cautelar dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i que suspèn de manera cautelar set articles del reglament municipal de l’Ajuntament de Barcelona i el de la Diputació de Lleida per l’ús del català, en concret aquells que fa referència al català com a llengua d’ús preferent.

JORDI PUIGNERÓ és copresident de CiU



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.