El preu del confort


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 20/mar/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Les calamitats del Japó han posat de manifest que les forces de la natura sobrepassen -i molt- la capacitat de control de la humanitat. La desolació d'aquell poble s'ha de reparar. I per fer-ho -allà i arreu- cal un exercici de lucidesa.

ESCOLTA-HO

L'objectiu a aconseguir és 'procurar el màxim confort al preu que sigui'? Fins ara s'ha disposat del petroli i les nuclears. Però tot aquest sistema de vida és sostenible? Quin llegat deixa als que vindran després? I quines conseqüències comporta als països pobres?

El que ha donat benestar als rics d'unes generacions, pot comportar misèria i malaltia a les següents. Aquest debat científic tan complex, ve condicionat per l'interès -per a molts irrenunciable- de mantenir un confort que està per damunt de les possibilitats. Aquest és l'objectiu a revisar que hauria d'ocupar l'atenció prioritària dels científics, els polítics i la ciutadania. 'Dominar la terra' té els seus límits (el Gènesi diu que Déu ho confia a la intel·ligència de l'home). Aquesta gesta reclama rigor, humilitat i paciència. Segurament mai no s'aconseguirà del tot. Potser és un esforç que sempre s'haurà de repensar. Però si fem del confort material un absolut sense miraments, la naturalesa ens passarà factura.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.