Els mitjans de comunicació de Sant Cugat


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 29/abr/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

És realment extraordinari el creixement d'audiència que estan experimentant darrerament els mitjans de comunicació de Sant Cugat. Concretament, Cugat.cat ha batut un nou rècord i, amb un creixement del 18%, ha superat els 26.000 usuaris.

ESCOLTA-HO

Això és fantàstic, perquè com diu l'OJD, l'Oficina de Justificació de la Difusió, l'audiència de Cugat.cat s'ha triplicat en gairebé dos anys i, concretament, en els darrers dotze mesos ha augmentat un 35%. Per això crec que té molta raó Mònica Lablanca, la directora, quan apunta algunes de les raons d'aquestes xifres tan positives. És a dir, el reconeixement del rigor i de la seriositat de Cugat.cat a l'hora d'informar. I jo hi afegiria que és lògic que sigui així, perquè la professionalitat de la gent que hi treballa és molt alta i l'usuari, encara que no hi reflexioni, aprecia inconscientment l'elaboració de la informació que hi troba i incorpora el portal a la seva llista de favorits. Això explica que Cugat.cat s'hagi convertit en el diari electrònic d'informació local en català més llegit.

Paral·lelament, el Baròmetre de la Comunicació i la Cultura de Catalunya ha donat xifres també molt bones amb relació al Diari de Sant Cugat. Aquest rotatiu, que a començament del 2010 tenia 11.000 lectors, s'ha situat enguany en 23.000. És a dir, que en tan sols dotze mesos ha doblat amb escreix la xifra anterior i ha sumat 12.000 lectors més tot convertint-se, com diu el seu director, Josep Maria Vallès, en un mitjà de referència.

Crec, per tant, que els santcugatencs hem de sentir-nos orgullosos dels mitjans de comunicació públics i privats que tenim. I no pas pels premis que puguin guanyar, que els guanyen, sinó per la imatge positiva que transmeten de la ciutat. La imatge d'una ciutat, avui dia, no es redueix només al nombre d'habitants, de monuments o de valors artístics que té, també la projecten els seus mitjans de comunicació. I, en aquest sentit, és obvi que la imatge que projecten de la nostra ciutat Cugat.cat i el Diari de Sant Cugat és exquisida. S'imposa, per tant, felicitar-los.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista
www.victoralexandre.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.