Indignat sí, però amb Espanya


  • Comparteix:

jordi.puignero

Jordi Puignero


Publicat: el 29/jun/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El que s'ha fet amb l'AVE els darrers 20 anys és un clar exemple per estar indignats amb els dirigents espanyols, siguin del color que siguin. Tot va començar amb el Sr. Felipe González prioritzant una línia com la deficitària Madrid-Sevilla en lloc de la línia Madrid-Barcelona.

ESCOLTA-HO

Va ser una obra que va patir una desviació pressupostària estratosfèrica i amb un munt de milions malbaratats i embutxacats en comissions. Després va venir el Sr. Aznar i va continuar la festa projectant línies d’AVE totalment deficitàries com la Madrid-Segovia i el Sr. Zapatero ho ha rematat amb línies com la de Malaga o la recentment tancada, per grotescament deficitària, d’Albacete.

Nou usuaris diaris és el trist balanç de l'AVE Toledo-Cuenca-Albacete en sis mesos de funcionament. Una autèntica ruïna que ha obligat RENFE a suprimir la línia deixant al darrera unes pèrdues de 18.000 euros al dia. I mentrestant, línies ferroviàries que podríen ser rentables, la Madrid-Barcelona-Jonquera-Europa o la del corredor del Mediterrani (sobretot per a mercaderies) continuen en 'via morta'.

Espanya no pensa en termes d’eficiència econòmica, només pensa en vertebrar la nació espanyola amb els diners espoliats als catalans. Com diria un expresident del Barça, molt ben satiritzat pel programa 'Polònia', 'Això no es pot permitir!'. Jo diria més, és indignant. Estic indignat. Després de veure com els espanyols malgasten els nostres diners algú encara creu que no necessitem un pacte fiscal o, com a mi m'agrada més dir-ho, la independència econòmica d'Espanya?

JORDI PUIGNERÓ és copresident de CIU



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.