Sóc extremeny i vull el pacte fiscal per a Extremadura


  • Comparteix:

jordi.puignero

Jordi Puignero


Publicat: el 12/set/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

No sóc extremeny, però si ho fos demanaria el pacte fiscal per a Extremadura. És més, un polític extremeny responsable i que s'estimés de veritat la seva terra hauria de voler el concert econòmic, ja que a mig-llarg termini seria molt positiu per al seu territori: faria canviar la mentalitat d'una societat tradicionalmemt subvencionada per una d'una societat més emprenedora i innovadora.

ESCOLTA-HO

Les subvencions són puntualment necessàries però utilitzades amb desmesura esdevenen 'pa per a avui, gana per a demà'; un país fiscalment subvencionat de forma permanent, és un país sense futur. És com aquell pare que de tant que s'estima el seu fill li satisfà tots els desitjos a canvi de cap esforç.

Aquell fill és un adult condemnat. És un fill que no aprendrà el valor de l'esforç i no tindrà la necessitat d'espavilar-se. I arribat el dia que les coses van maldades, el papa entra en crisi, ja no pot pagar els capricis del nen i, llavors, tens un problema. Si ho apliques a una societat sencera, el resultat és letal: 40% d'atur, aeroports i AVE que no es poden mantenir, un sistema funcionarial hiperinflat i deficitari, pocs emprenedors i poc innovadors, etc.

No s'adonen els polítics extremenys que el que realment necessiten és un concert econòmic a la basca que acabi amb la subvenció permanent i faci espavilar la capacitat emprenedora dels seus habitants?

JORDI PUIGNERÓ és copresident de CiU Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.