Qui ens treu d'aquí?


  • Comparteix:

Josep Gimeno és periodista

Josep Gimeno és periodista

Josep Gimeno

Josep Gimeno


Publicat: el 13/set/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La Diada Nacional ha estat protagonitzada pel nou torpede que ha impactat de ple en el sistema educatiu català. La recent interlocutòria de Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre la immersió lingüística posa en risc el català com a única llengua vehicular i deixa tocada de mort una de les principals vies de promoció de l'idioma.

ESCOLTA-HO

El pecat original de tot plegat és, ras i curt, la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut, del qual tant ens van prometre. Allà va quedar clar que el català no pot mantenir cap posició de privilegi respecte el castellà (si és que mai l'ha tingut). Per tant, les tres famílies que van demanar l'espanyol com a llengua vehicular a les escoles ho tenien coll avall. La justícia les avala i només fan que defensar els seus drets. Més clar, l'aigua.

Mentrestant, no he sentit entonar el 'mea culpa' a cap polític que va demanar el 'sí' al nou Estatut amb el compromís de més diners, la protecció de la llengua i més competències per a Catalunya. Si bé és cert que cap d'ells no va impulsar la sentència del TC, no ho és menys que haurien d'haver calculat les conseqüències d'impulsar un nou Estatut. Ja veuen els resultats: ni més diners ni més llengua. Més aviat és tot el contrari: autogovern dèbil, atacs al català i risc d'una nova recentralització a partir del 20-N. Davant d'aquest escenari, la pregunta és obligada: ens trauran d'aquest forat els que ens van ficar aquí?

JOSEP GIMENO és periodista i cap de continguts de Cugat.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.