La loteria més espanyola


  • Comparteix:

jordi.puignero

Jordi Puignero


Publicat: el 26/set/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

I ja tenim a nens i nenes de tot tipus d'entitats i escoles 'atracant' la gent pel carrer per tal de vendre una participació del 'Gordo de Navidad', aquella loteria que cada 22 de desembre uneix en la sort a uns quants ciutadans de tota la geografia de l'Estat espanyol.

ESCOLTA-HO

Cal que la gent sàpiga que les loteries, i aquesta en concret, són una font d'ingressos importants per a l'administració propietària, en aquest cas l'administració de l'Estat. Quan veig cada any els diners que hi juguem els catalans, m'esgarrifo, perquè són diners que se'n van i no tornen en la seva majoria. Ve a ser com una mena d'espoli fiscal voluntari, però que en el fons i gràcies a una pressió publicitària subliminal no té res de voluntari. Que això és així es demostra ràpidament. Si tenim en compte que els darrers anys cada català s'ha gastat 70 euros + IPC de mitjana en loteria de Nadal, podem preveure que aquest any tornarà a ser així i no ens equivocarem! Per tant, hem de concloure que a la pràctica és una loteria que funciona com si fos una taxa anual, per cert, i on els catalans també paguem més que andalusos, murcians, gallecs, etc. (Com a exemple els 49 euros andalusos per any).

És per aquest motiu i atès l'expoli fiscal que patim els catalans, que ja fa uns anys vaig decidir no comprar més loteria de Nadal i no contribuir encara més a engreixar les arques d'un Estat que ens sagna econòmicament. Enguany faré un pas més i proposaré a la secció local del meu partit fer el mateix i no comprar ni un dècim d'aquesta loteria espanyola. A grans mals, petits remeis individuals.

JORDI PUIGNERÓ és copresident de CiU Sant Cugat



  • Comparteix:

COMENTARIS

El Sr. Puigneró ens ha donat una bona mostra de com pensa un nacionalista: no s'ha de comprar loteria de Nadal, perqué la oteria de Nadal és espanyola i, segons ell, això vol dir que són diners que se'n van i no tornen... Amb tots els respectes, em sembla un plantejament una mica maniàtic. No estem parlant d'una loteria? Qui vol participa i qui no vol no; si participes tens tantes probabilitats de que et toqui com qualsevol altre. Per què diu voster que no hem de participar? Per complicar la vida als espanyols pel fet de ser espanyols? D'això se'n diu odi, i és un fruit d'un cert tipus de nacionalisme que cada cop resulta més molest.

Josemaría Carreras Guixé. Enviat el 26/set/11


L'únic nacionalisme molest és l'espanyol que ataca constantment a la llengua i cultura catalana. Deixi de dir tonteries i treballi per al que li paguen, fer de regidor a Sant Cugat.

Joan Serrallonga. Enviat el 26/set/11


Sento no haver respost abans, Sr. Serrallonga, però és que estava treballant. De totes maneres, no soc el Sr. Carreras, regidor de l'Ajuntament, que es diu Jordi, no Josemaría.

Josemaría Carreras Guixé. Enviat el 27/set/11


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.