Una nova Constitució!


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 25/set/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Quan Mas diu que Catalunya no cap en aquesta Constitució, ho diu només com estratègia electoral com sempre fa Convergència, que puja el voltatge de la revindicació nacional abans de les eleccions, o ho diu seriosament?.

ESCOLTA-HO

Que la Constitució i la seva lectura restrictiva no pot encabir les aspiracions nacionals de catalans i bascos és una obvietat. La sentència del Constitucional contra l'Estatut va ser, d'alguna manera, el final d'aquest camí iniciat fa 30 anys. La qüestió és que Convergència, com a força majoritària del sobiranisme encara no ha estat capaç de definir uns objectius clars.

Convergència ha de tenir 'doctrina', ha de fer pedagogia i tenir un full de ruta. No és pot avançar si no hi ha un objectiu comú clar. Hi ha dues maneres de canviar l''statu quo' dins d'Espanya: la declaració unilateral d'Independència per part del Parlament de Catalunya, que es la opció dels partits independentistes, o be la modificació pactada de la Constitució. Si Convergència opta per aquesta segona, ha de definir-la com a objectiu i posar-se les piles per fer 'lobby' i avançar. L'estratègia de la indefinició permanent i el 'peix al cove' probablement ja no porta enlloc. En tot cas, els propers mesos seran probablement d'una inestabilitat considerable. I tot això en el context d'una crisi econòmica que engoleix Europa, mentre els xinesos ens renyen des del seu paradís de capitalisme-comunisme-dictadura, perquè no ho fem prou bé. Com diu Guardiola, que tothom es llevi més d'hora i es posi a pencar amb ganes, perquè per damunt de la definició nacional, cal arremangar-se i fer bona feina!

LLUÍS MONT és cardiòleg de l'Hospital Clínic de Barcelona



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.